Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2021 16:18
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

O očkovací místa bez předchozí registrace je enormní zájem. „Dnes už nechoďte,“ hlásá Chodov

O očkovací místa bez předchozí registrace je enormní zájem. „Dnes už nechoďte,“ hlásá Chodov
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Zájemci o očkování si ve frontě dlouhé 150 metrů počkají zhruba 2 hodiny.

V pondělí byl v Praze zahájen provoz dvou očkovacích míst, která můžeš navštívit i bez předchozí registrace. Vláda se tak nechala inspirovat zahraničím a zdá se, že tento způsob vakcinace vyhovuje mnoha lidem. „Pokud můžete, dnes do odpoledne odložte naši návštěvu,hlásá Chodov, který čelí enormnímu zájmu o očkování.

Doporučeno
Očkování bez registrace: Na místě jsou dlouhé fronty, soutěž o iPhone 12 a tenisky ale hlavní motivací zájemců není (Reportáž) Očkování bez registrace: Na místě jsou dlouhé fronty, soutěž o iPhone 12 a tenisky ale hlavní motivací zájemců není (Reportáž) 12. července 2021 17:18

Očkovací místo v obchodním domě Chodov zajišťuje IKEM, který dnes dopoledne na svém Facebooku zveřejnil výzvu, v níž prosí, aby lidé návštěvu místa kvůli velkému náporu zájemců odložili. „Očkovací místo Chodov hlásí enormní zájem o očkování. Pokud můžete, dnes do odpoledne odložte naši návštěvu,“ píše IKEM.

Již před obědem na místě vznikaly fronty dlouhé 150 metrů, v nichž lidé čekali i více než dvě hodiny. „Prosíme, přijďte zítra nebo až později odpoledne. V pondělí jsme naočkovali přes 600 lidí, v úterý přes 800 a dnes to vypadá na další rekord. Děkujeme za pochopení,“ dodal IKEM.

Menší fronty se pak tvoří i na hlavním nádraží, kde si zájemci o očkování postojí zhruba 45 minut. Právě na toto očkovací místo jsme se zašli podívat v pondělí a řada čekajících se táhla i přes přilehlé Vrchlického sady.

Přišel jsem, protože zde očkují jednodávkovou vakcínou a je to nejsnadnější způsob, jak tím projít. Mojí motivací rozhodně nebyla soutěž o tenisky, kterou vyhlásil pan premiér Andrej Babiš na svých sociálních sítích,“ zdůvodnil nám svojí návštěvu jeden z pacientů.

Doporučeno
Mutace lambda, delta či kappa. Které varianty koronaviru se šíří v České republice a ve kterých krajích? Mutace lambda, delta či kappa. Které varianty koronaviru se šíří v České republice a ve kterých krajích? 14. července 2021 10:33
Domů
Sdílet
Diskuse