Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2021 17:50
Čas čtení 1:35
Adam Novosad

VIDEO: Devastující záplavy připravily v Německu o život již více než 80 lidí. Statisícové město v Belgii posílá všechny lidi pryč

VIDEO: Devastující záplavy připravily v Německu o život již více než 80 lidí. Statisícové město v Belgii posílá všechny lidi pryč
Zdroj: Sean Gallup/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

Stovky nezvěstných a desítky mrtvých hlásí ze západní Evropy, kterou se přehnaly ničivé záplavy.

Západní Evropu zasáhly v posledních dnech extrémně lijáky, které nejvíce škody napáchaly v Německu, Belgii či Nizozemsku. V západním Německu si záplavy způsobené rekordními dešti vyžádaly již nejméně 81 obětí, v Belgii zemřelo minimálně šest lidí a řadu škod hlásí i z Nizozemska, informuje BBC.

Záchranáři pracují bez přestávky

Desítky lidí jsou stále pohřešovány či zaklíněny v troskách domů, které voda podemlela a vzala s sebou. Situace je natolik vážná, že německý stát Porýní-Falc záplavy označil za katastrofu, při které zasahují všechny záchranné složky bez přestávky od rána do večera a riskují vlastní životy ve snaze zachránit bezmocné obyvatele.

Domů
Sdílet
Diskuse