Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2021 11:16
Čas čtení 3:43
Viktor Kniš

Majk Spirit by měl nést trestní odpovědnost kvůli rozmlouvání očkování lidem, tvrdí bývalý účastník SuperStar

Majk Spirit by měl nést trestní odpovědnost kvůli rozmlouvání očkování lidem, tvrdí bývalý účastník SuperStar
Zdroj: Refresher
NEWS
Uložit Uložené

Majk Spirit sdílel na svém instagramovém profilu před očima desítek tisíc Čechů a Slováků příspěvky známé dezinformátorky Pekové. Tvrdí, že nechce lidem říkat, zda se mají očkovat, jeho příspěvky ale nesou jednoznačný podtón konspirací.

Majk Spirit se posledních několik dní věnoval na svém instagramovém profilu tématu vakcín a koronaviru. Tvrdí, že sice nechce lidem říkat, co mají dělat, dále ale téma rozebírá způsobem blízkým konspirátorům.

Zpochybňuje studie a vědecky ověřená fakta, namísto kterých podsouvá veřejnosti teorie o nejasném původu koronaviru. Šetření, zda vznikl v laboratoři nebo se vyvinul v těle živého organismu sice probíhá, WHO ale narazila na neochotu Číny spolupracovat při doplňování potřebné dokumentace. 

„Žádáme, aby se věda oddělila od politiky a abyste nás nechali hledat odpovědi v korektní, pozitivní atmosféře,“ řekl před novináři šéf programu WHO pro nouzové situace Michael Ryan. „Celý tento proces je otrávený politikou,“ upozornil. 

V souvislosti s bezpečností a účinností vakcín proti koronaviru jsme oslovili slovenský Státní ústav pro kontrolu léčiv.

Spirit chce na prvním místě v trendech matku konspirátorů

Spirit sdílí rozhovor bioložky Pekové, ve kterém nemá oponenta. Tvrdí v něm, že vakcína je experiment a může způsobit nebezpečné nemoci, podle rapera by ale měl tento rozhovor vidět každý a měl by být první v trendech. Peková nesprávně předpověděla druhou vlnu a je obžalovaná z podvodů za miliony korun. 

Po několika dnech od sdílení těchto příspěvků se Majk Spirit divil, že mu klesly dosahy na Instagramu a dodal, že i jeho kolegové ze scény mají podobnou zkušenost. Myslel si, že je to proto, že je sociální síť cenzuruje. 

Na Majka Spirita reagoval i bývalý superstárista Jakub Petraník, který Spiritovi vysvětlil, kde může být problém. „Ať si Spirit myslí, co chce, ale ať svými postoji nepřímo nenabádá lidi k tomu, aby se báli vakcíny. Snad se nebudu ptát Majka Spirita na vakcínu, ale zeptám se své lékařky,“ řekl Petraník pro Plus 7 Dní. Petraník upozornil na sdílení Pekové, která dlouhodobě šíří nepravdy o vakcínách. Mimo jiné tvrdí, že virus HIV byl přenášen ve vakcínách na Covid.

Domů
Sdílet
Diskuse