Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2021 18:19
Čas čtení 1:49
Vojtěch Vanda

Je to oficiální: Takto bude vypadat nové hlavní vlakové nádraží v Brně

Je to oficiální: Takto bude vypadat nové hlavní vlakové nádraží v Brně
Zdroj: poskytnuto Kanceláří architekta města Brna
NEWS
Uložit Uložené

Víme, jak bude vypadat nové hlavní vlakové nádraží v Brně.

Budoucí brněnské vlakové nádraží, které vystřídá nynější vlakové nádraží v centru, již zná svou podobu. Kancelář architekta města Brna ve středu v tiskové zprávě oznámila, že soutěž vyhráli nizozemští architekti Benthem Crouwel, kteří v minulosti navrhli i vlaková nádraží v Amsterdamu, Haagu nebo Rotterdamu. Výběr potvrdilo v tomto týdnu vedení města Brna i Správa železnic.

Doporučeno
ČHMÚ předběžně varuje: Silné bouřky se do Česka mohou vrátit za pár dní ČHMÚ předběžně varuje: Silné bouřky se do Česka mohou vrátit za pár dní 21. července 2021 13:43

„Mezinárodní urbanisticko-dopravně-architektonická soutěž o návrh nového hlavního nádraží v Brně byla vyhlášena 31. srpna 2020 a porota o vítězných návrzích rozhodla na dvoudenním zasedání 1. a 2. července 2021. Šlo o největší architektonickou soutěž v historii Česka,“ připomněl radní pro oblast územního plánování a rozvoje Filip Chvátal.

„Úkolem soutěžících bylo navrhnout nádražní budovu včetně kompletního řešení přiléhajících veřejných prostranství, budov pro administrativu, bydlení a veřejnou vybavenost, autobusového nádraží, terminálu městské hromadné dopravy i propojení pro pěší,“ doplnil.

Domů
Sdílet
Diskuse