Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2021 11:33
Čas čtení 2:16
Vojtěch Vanda

Inzerát, který lákal na pronájem bytu v Praze s vanou u dveří, byl pouze vtip. Internet se mu smál, realita je smutnější

Inzerát, který lákal na pronájem bytu v Praze s vanou u dveří, byl pouze vtip. Internet se mu smál, realita je smutnější
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX/k volnému užití
NEWS
Uložit Uložené

Ve čtvrtek se objevil na internetu inzerát, který nabízel byt v pražských Holešovicích za 17 tisíc měsíčně bez poplatků. To by nebylo nic zvláštního, kdyby nešlo o garsonku s vanou u vchodových dveří. Pravda však byla ještě někde jinde.

Byt v pražských Holešovicích za 17 tisíc měsíčně bez poplatků a navíc s energiemi, které si musí na sebe nájemník přepsat. Podobný inzerát jako ten, který se objevil na Facebooku ve čtvrtek, by nikoho nepřekvapil, kdyby se nejednalo o garsonku, která měla vanu zabudovanou hned u vchodových dveří. Inzerátu se lidé smáli. Nechápali, kdo by za takový byt chtěl dát podobné peníze, a dělali si z něj legraci.

Realita však byla někde jinde. Inzerát, který byl zveřejněn na Facebooku, byl hned v pátek smazán. Jednalo se totiž o inzerát s fotografií bytu z Plzně, která navíc nesla loga dvou realitních kanceláří. Záměrem však nebylo doopravdy byt pronajmout, byl to jen vtip. Jedna z realitek přitom uvedla, že vana byla u dveří postavena schválně kvůli těžkému osudu rodiny majitele. 

Doporučeno
Pod vlivem drog se vloupal k seniorce, kterou nakonec uškrtil. Pachatel z Olomouce se následně pokusil o sebevraždu Pod vlivem drog se vloupal k seniorce, kterou nakonec uškrtil. Pachatel z Olomouce se následně pokusil o sebevraždu 30. července 2021 15:52

„Plně zařízená garsoniéra v Pražských Holešovicích. Šesté patro cihlového domu bez výtahu. Nájem 17 000,- korun plus poplatky 3 690,- plus přepis energií na nájemníka. Bez internetu,“ stálo v inzerátu, jenž zveřejnila uživatelka Facebooku, která chtěla skrze něj pronajmout byt. K němu byla přiložena fotografie, která ukazovala kuchyňský kout, toaletu a vanu vedle sebe na jednom místě, toaleta byla navíc pouze schována vedle linky za stěnou a před ní byla našikmo položena vana, která se div neotírala o vchodové dveře bytu.

Za tento byt žádala inzerentka ještě kauci v hodnotě 34 tisíc korun a provizi 17 tisíc korun. Když se k tomuto inzerátu dostali uživatelé sociálních sítí, divili se, jak může někdo takový inzerát vůbec vydat. Kromě evidentní „chybičky“ v podobě vany u vchodových dveří do bytu někteří upozorňovali na přemrštěnou cenu a podivovali se nad tím, že by někdo takový byt vůbec zkolaudoval.

„To mi trochu připomíná bulharské hotely, kde byl h*jzl v prostorách sprchového koutu,“ reagoval jeden z komentujících na repost inzerátu na Twitteru. „To je hodně špatný vtip,“ myslel si zase druhý. Kdyby ale komentující viděli původní komentář, inzerentka měla k takovým komentářům jasnou odpověď: „Cena odpovídá poptávce v Praze, tak si nechte blbé komentáře!“

Plzeňský byt pronajímán jako byt v Holešovicích

Na fotce inzerátu bylo vidět, že se inzerent snažil o dřívější pronájem či prodej skrze realitní kanceláře. Na levé straně bylo logo firmy Sreality.cz a na druhé AGbydleni.cz. REFRESHER kontaktoval obě realitní kanceláře s prosbou, jestli tento byt byl u nich opravdu inzerován. Ze situace ale nakonec vyplynulo, že „podnájem v Praze“ byl vypsán na byt v Plzni.

„Tento byt již neinzerujeme,“ uvedl pro REFRESHER majitel realitní kanceláře AGbydleni.cz Roman Hnojský, který se po vysvětlení, že se tento obrázek objevil v inzerátu na pronájem v Praze, velmi divil. Uvedl, že je tento byt v Plzni a že patří majiteli, který měl ke zvláštní dispozici bytu důvod. Má totiž postiženého člena rodiny, pro nějž bylo velký problém se například vykoupat. Tyto dispozice, ať už se jeví jakkoliv zvláštně, rodině usnadňovaly žití. 

Stejně jako zástupce druhé realitní kancelář Sreality.cz se zeptal na to, kde byla fotografie s logem firmy inzerována. V obou kancelářích existuje pravidlo, že se fotografie s logem jinde než v jejich inzerátu nesmějí dále používat. 

Pražský inzerát byl pouhou legrací

REFRESHER se nakonec spojil uživatelkou Facebooku, která inzerát sdílela. Ukázalo se, že to byl pouze vtip„Inzerát jsem zveřejnila z legrace a opravdu netuším, kde by se na webu dal tento byt dohledat,“ přiznala. Podle reakcí uživatelů Twitteru tento inzerát nebyl jediný, podobný vtip se objevil například na pronájem bytu v Ostravě.

Domů
Sdílet
Diskuse