Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2021 11:33
Čas čtení 2:16
Vojtěch Vanda

Inzerát, který lákal na pronájem bytu v Praze s vanou u dveří, byl pouze vtip. Internet se mu smál, realita je smutnější

Inzerát, který lákal na pronájem bytu v Praze s vanou u dveří, byl pouze vtip. Internet se mu smál, realita je smutnější
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX/k volnému užití
NEWS
Uložit Uložené

Ve čtvrtek se objevil na internetu inzerát, který nabízel byt v pražských Holešovicích za 17 tisíc měsíčně bez poplatků. To by nebylo nic zvláštního, kdyby nešlo o garsonku s vanou u vchodových dveří. Pravda však byla ještě někde jinde.

Byt v pražských Holešovicích za 17 tisíc měsíčně bez poplatků a navíc s energiemi, které si musí na sebe nájemník přepsat. Podobný inzerát jako ten, který se objevil na Facebooku ve čtvrtek, by nikoho nepřekvapil, kdyby se nejednalo o garsonku, která měla vanu zabudovanou hned u vchodových dveří. Inzerátu se lidé smáli. Nechápali, kdo by za takový byt chtěl dát podobné peníze, a dělali si z něj legraci.

Realita však byla někde jinde. Inzerát, který byl zveřejněn na Facebooku, byl hned v pátek smazán. Jednalo se totiž o inzerát s fotografií bytu z Plzně, která navíc nesla loga dvou realitních kanceláří. Záměrem však nebylo doopravdy byt pronajmout, byl to jen vtip. Jedna z realitek přitom uvedla, že vana byla u dveří postavena schválně kvůli těžkému osudu rodiny majitele. 

Doporučeno
Pod vlivem drog se vloupal k seniorce, kterou nakonec uškrtil. Pachatel z Olomouce se následně pokusil o sebevraždu Pod vlivem drog se vloupal k seniorce, kterou nakonec uškrtil. Pachatel z Olomouce se následně pokusil o sebevraždu 30. července 2021 15:52

„Plně zařízená garsoniéra v Pražských Holešovicích. Šesté patro cihlového domu bez výtahu. Nájem 17 000,- korun plus poplatky 3 690,- plus přepis energií na nájemníka. Bez internetu,“ stálo v inzerátu, jenž zveřejnila uživatelka Facebooku, která chtěla skrze něj pronajmout byt. K němu byla přiložena fotografie, která ukazovala kuchyňský kout, toaletu a vanu vedle sebe na jednom místě, toaleta byla navíc pouze schována vedle linky za stěnou a před ní byla našikmo položena vana, která se div neotírala o vchodové dveře bytu.

Domů
Sdílet
Diskuse