Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2021 13:05
Čas čtení 1:03
Martin Adam Pavlík

Žalovat Disney kvůli údajnému porušení smlouvy možná budou po Scarlett Johansson i Emma Stone či Emily Blunt

Žalovat Disney kvůli údajnému porušení smlouvy možná budou po Scarlett Johansson i Emma Stone či Emily Blunt
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL
Uložit Uložené

Společnost Disney během pandemie covidu-19 vydala v kinech i na Disney+ za 30 dolarů velké množství filmů včetně Cruelly, kde v hlavní roli vystupuje Emma Stone.

Ke Scarlett Johansson, která zažalovala Disney za údajné porušení smlouvy, jelikož společnost uvedla akční blockbuster Black Widow souběžně v kinech i na streamovací platformě Disney+, čímž prý herečku obrala o část honoráře, se možná přidají i Emma Stone či Emily Blunt. Jak uvádí The Week, podle bývalého novináře magazínu The Hollywood Reporter Matthewa Belloniho, další herečky poté, co jejich kolegyně přišla se žalobou, zvažují své možnosti.

Johansson v žalobě podle CNN tvrdí, že se se studiem dohodla na promítání výlučně v kinech. Disney se brání tím, že jí už vyplatili 20milionový honorář, navíc obdrží bonusy i ze streamingu, protože film byl dostupný jen za extra poplatek. Společnost Disney během pandemie covidu-19 vydala v kinech i na Disney+ za 30 dolarů velké množství filmů včetně Cruelly, kde v hlavní roli vystupuje právě dvaatřicetiletá držitelka Oscara za La La Land Emma Stone.

Doporučeno
Expedice: Džungle (Recenze) Expedice: Džungle (Recenze) 29. července 2021 17:30

Ztráta značné částky na výplatě by tedy i ji mohla motivovat k právním krokům, ale žádné zatím nebyly oficiálně potvrzeny. V podobné situaci je i Emily Blunt, která hraje s Dwaynem „The Rockem“ Johnsonem v dobrodružné komedii Expedice: Džungle taktéž z dílny Disney.

Belloni uvedl, že Emily Blunt už vznesla i námitky proti tomu, aby společnost Paramount uvedla svůj film A Quiet Place Part II na streamování 45 dní po jeho debutu. Jak uvádí News Block, podle Belloniho by žaloba ze strany Johansson proti Disney mohla být začátkem něčeho velkého v tomto odvětví.

I když už v minulosti vznikaly podobné obavy z nečekaných pandemických novinek i v rámci distribuce, pokud se Johansson či Stone a možná i Blunt postaví proti Disney, korporace se může přiklonit v jejich prospěch.

Domů
Sdílet
Diskuse