Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2021 14:24
Čas čtení 0:46
Vojtěch Vanda

ČHMÚ: Do těchto krajů míří silné bouřky a přívalové deště

ČHMÚ: Do těchto krajů míří silné bouřky a přívalové deště
Zdroj: Usnplash/Max LaRochelle/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Déšť se přesouvá z Moravy do Čech. Český hydrometeorologický ústav varuje před silnějšími bouřkami.

Další bouřky a další výstraha. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje zejména střed, sever a jih Čech před přicházející bouří, která zasáhne tuto oblost v noci ze soboty na neděli. Očekává se nárazový vítr, který dosáhne až 75 km/h a přívalové srážky.

Doporučeno
„LGBT jsou slepá vývojová větev. Dlouho tu nebudou,“ napsal lékař Pollert. Snesla se na něj vlna kritiky „LGBT jsou slepá vývojová větev. Dlouho tu nebudou,“ napsal lékař Pollert. Snesla se na něj vlna kritiky 6. srpna 2021 13:22

Nízký stupeň nebezpečí vydal ústav na období od soboty 7. srpna od 20:00 do 8. srpna do 3:00. Týká se hlavně Prahy, celého Středočeského a Jihočeského kraje, Libereckého kraje bez Novoborska, Královehradeckého kraje bez Rychnova nad Kněžnou a Kostelce nad Ohří a pak východního okraje Plzeňského kraje a západ kraje Vysočina.

Kromě silného větru, který by mohl dosáhnout až 75 km/h, by měly oblast zasáhnout i přívalové srážky dosahující až 40 mm

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ tvrdí meteorologové.

Domů
Sdílet
Diskuse