Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2021 20:18
Čas čtení 1:09
Radim Šlechta

Toto jsou tři scénáře, které předpovídají vývoj epidemie v Česku

Toto jsou tři scénáře, které předpovídají vývoj epidemie v Česku
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS
Uložit Uložené

Ústav zdravotnických dat a statistiky přišel se třemi scénáři, které předpovídají možný vývoj epidemie v Čechách.

Podle Ladislava Duška, šéfa Ústavu zdravotnických informací a statistiky, má organizace tři scénáře toho, jak se bude situace okolo koranaviru v blízké budoucnosti vyvíjet. V nejhorším případě se očekává, že v nemocnici přibude až 500 nakažených lidí denně.

Ladislav Dušek ve středu nastínil poslancům nejhorší situaci, která může v nejbližší době nastat. „Kdyby se to začalo šířit v rizikové populaci, tak by mohlo v rizikovém scénáři být v druhé polovině září až 500 hospitalizací v daném dni,“ řekl Dušek. 

Doporučeno
Adam Vojtěch: Jsme na úpatí další vlny epidemie Adam Vojtěch: Jsme na úpatí další vlny epidemie 8. září 2021 16:05

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) by se tato predikce mohla změnit v realitu v případě, že se do nemocnic bude dostávat 50 lidí denně, v tu chvíli podle něj nastává riziková situace. Scénář zároveň počítá s tím, že očkovaným lidem vyprchá z těla ochrana, a proto se mohou senioři a jiné rizikové skupiny opět ocitnout v ohrožení.

Zpět
Sdílet
Diskuse