Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2021 8:53
Čas čtení 0:42
Tereza Šnajdrová

Státní zástupce požádá o vydání Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo

Státní zástupce požádá o vydání Babiše k trestnímu stíhání kvůli kauze Čapí hnízdo
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Učiní tak poté, co se sejde nová Sněmovna.

Státní zástupce, který dozoruje možný dotační podvod v kauze Čapí hnízdo, dnes oznámil, jak bude dále postupovat. Jakmile se sejde nová Sněmovna, požádá o nové vydání Andreje Babiše (ANO), který je spolu s manažerkou Janou Mayerovou (Nagyovou) obviněn z dotačního podvodu, informuje ČT24.

Doporučeno
VIDEO: „Nemám vám co říci,“ opakoval jako kolovrátek Ovčáček. Od prezidenta prý nemá pokyn, aby se k čemukoliv vyjadřoval VIDEO: „Nemám vám co říci,“ opakoval jako kolovrátek Ovčáček. Od prezidenta prý nemá pokyn, aby se k čemukoliv vyjadřoval 19. října 2021 19:49

Státní zástupce Jaroslav Šaroch měl do dnešního dne rozhodnout, zda na Babiše spolu s Mayerovou navrhne obžalobu nebo celou kauzu Čapí hnízdo pozastaví. Jeho rozhodnutí však zkomplikovaly volby do Poslanecké sněmovny a k Babišově stíhání se musí vyjádřit nová Sněmovna.

Domů
Sdílet
Diskuse