Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2021 10:49
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

V Severní Koreji hrozí nedostatek jídla, lidé mají začít jíst okrasné černé labutě

V Severní Koreji hrozí nedostatek jídla, lidé mají začít jíst okrasné černé labutě
Zdroj: Getty Images/Korea Summit Press Pool
NEWS KIM ČONG-UN KLDR
Uložit Uložené

KLDR podle některých médií přichází s opatřeními, jak zlepšit životní úroveň

Obyvatelé Severní Koreje prochází velkými problémy s nedostatkem potravin. Země je teď donucena hledat způsoby, jak obyvatelům pomoci. Řešením může prý být tisk platebních kupónů nebo konzumace okrasných labutí černých. Informoval o tom server Aktuálně.

Vůdce KLDR Kim Čong–un přiznal, že se země potýká s velkými problémy s nedostatkem potravin. Vydal také příkaz, aby obyvatelé šetřili každé zrnko rýže a aby veškeré úsilí směřovalo do zemědělství. O tomto ve čtvrtek informovala jihokorejská rozvědka. 

Doporučeno
Severní Koreji hrozí vážný nedostatek jídla, přiznal Kim Čong-un Severní Koreji hrozí vážný nedostatek jídla, přiznal Kim Čong-un 16. června 2021 17:24

Poukázala také na to, že úroda v zemi mohla být vlivem příznivého počasí lepší než minulý rok. KLDR také podle nich podniká kroky, aby mohla znovu otevřít hranice s Ruskem a Čínou, od které, podle některých vodítek, dostává velké dodávky humanitární pomoci.

Země nedostatkem potravin a špatnou životní úrovní trpí dlouhodobě. Problémy však ještě narostly po tom, co země uzavřela v rámci prevence před šířením nákazy Covid–19 uzavřela své hranice. Vedle toho problém zhoršují také přírodní katastrofy, sankce proti jadernému zbrojení a špatné hospodaření země. Země kvůli tomu prý sahá po mimořádných řešeních potravinového a finančního nedostatku. 

Doporučeno
Kim Čong-un není nemocný, zlepšuje si fyzickou kondici a posiluje svou moc, říká jihokorejská rozvědka Kim Čong-un není nemocný, zlepšuje si fyzickou kondici a posiluje svou moc, říká jihokorejská rozvědka 28. října 2021 20:11

Jedno z řešení nepříjemné situace a nevalné životní úrovně by mohl podle některých médií představovat tisk peněžních kupónů. Ty měla začít centrální banka tisknout kvůli tomu, že je v současnosti nedostatek severokorejských wonů. Jiným způsobem, jak situaci okolo nedostatku potravin zlepšit by podle severokorejských médií mohla být konzumace okrasných labutí černých. Jejich chov v průmyslovém měřítku by prý mohl obyvatelům zlepšit život.

Domů
Sdílet
Diskuse