Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2021 11:47
Čas čtení 1:47
Tereza Šnajdrová

Miloš Zeman v rozhovoru z nemocnice řekl, že se cítí normálně. Prozradil, která strana podle něj měla nejhorší program

Miloš Zeman v rozhovoru z nemocnice řekl, že se cítí normálně. Prozradil, která strana podle něj měla nejhorší program
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman poskytl exkluzivní telefonní rozhovor Frekvenci 1.

Prezident Miloš Zeman je od 10. října hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, z níž dne v 10:30 hodin poskytl exkluzivní rozhovor Frekvenci 1. Uvedl, že se „cítí naprosto normálně“, přestal kouřit a rýpnul si i do Pirátů a médií, která jsou podle něj „prolhaná“. Program strany ODS se prý hlavě států libí a za nejhorší program označil ten Strany zelených.

Doporučeno
Miloš Zeman je už 23 dní v nemocnici. Shrnujeme, co vše víme o jeho stavu a dalším programu Miloš Zeman je už 23 dní v nemocnici. Shrnujeme, co vše víme o jeho stavu a dalším programu 3. listopadu 2021 14:35


První otázka Frenkvence 1 samozřejmě směřovala na prezidentův zdravotní stav. „Já se cítím naprosto normálně. Dokonce, protože nejsem přetížený, tak lépe než obvykle. Představte si, že například už měsíc nekouřím. Neříkám, že mě to vydrží, ale měsíc to už je,“ řekl Miloš Zeman.

Protože byla hlava státu hospitalizována jen den po volbách do Poslanecké sněmovny, Frekvence 1 zjišťovala i to, jak prezident hodnotí výsledek voleb. „Překvapil mě neúspěch Pirátů, který byl extrémnější, než jsem čekal, ale právě na tomto neúspěchu se můžete přesvědčit, jak prolhaná jsou česká média, ale dokonce i průzkumy veřejného mínění, neboť v obou případech byli Piráti favorizování, a to do té míry, že pan Bartoš už byl nahlížen jako budoucí ministerský předseda,rýpl si Zeman do Pirátů.

Jmenování Petra Fialy (ODS) novým premiérem se prý obejde bez větších problémů, neboť Andrej Babiš (ANO) o tento post již nestojí. „Myslím si, že tam nebude žádný problém a víte proč? Protože Andrej Babiš, se kterým jsem před chvílí telefonicky mluvil, nemá zájem o to stát se premiérem. Důvod je celkem prostý, že s ním nikdo nechce jednat,“ uvedl Zeman.

Doporučeno
Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“ Obrazem: „Vyhazujeme buranství, aroganci a Jiřího Ovčáčka.“ Satirici z Hradu vynášeli „Zemanu“ 8. března 2023 21:30

Prezident republiky se konečně vyjádřil i k volebním programům jednotlivých stran. Některé mu prý nevadí, jako například ten ODS, ale jiné odsoudil. „Víte, co jsem považoval za nejhorší program? No, program Strany Zelených. Podívejte se, jestli chcete dát 3x větší částku za auto s elektro pohonem než za auto se spalovacím motorem, tak jste blázen.

V závěru pak Zeman všechny ubezpečil, že se cítí dobře a rýpl si i do senátorů, kteří chtěli uplatnit článek 66 Ústavy. „Já si myslím, že pánové Fischerové a další jsou nyní hluboce zklamáni stavem, ve kterém se nacházím, ale víte, ona lidská nenávist, Karel Kryl kdysi říkal, že Česko by se mělo jmenovat země závisti. Lidská nenávist je téměř nekonečná, alespoň u některých osob,“ uvedl.

Doporučeno
Pavel Fischer: Andrej Babiš byl slabý premiér. Jeho kandidatura na Hrad mi přijde jako z blbého filmu (Rozhovor) Pavel Fischer: Andrej Babiš byl slabý premiér. Jeho kandidatura na Hrad mi přijde jako z blbého filmu (Rozhovor) 2. listopadu 2021 7:00

Můj mandát končí už za rok a půl a kromě toho, v tomto časovém horizontu, nedojde-li ke třetí světové válce, se nedá očekávat nějaký velmi složitý problém, nehledě na to, že v prezidentském systému je řešení problému jiné než v tzv. kancléřském systému, kdy řešení je v rukou premiéra. Takže já předpokládám, že budu plnit svoje povinnosti rok a půl a poté jako šťastný penzista odejdu do důchodu. Doufám, že mezitím už bude hotový můj domeček, tedy bungalov, který je shodou okolností také v Lánech,“ dodal Zeman.

Domů
Sdílet
Diskuse