Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2021 16:10
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

Milion chvilek pro demokracii představil novou podpisovou akci Potřebujeme prezidenta

Milion chvilek pro demokracii představil novou podpisovou akci Potřebujeme prezidenta
Zdroj: Milion chvilek pro demokracii
NEWS PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023
Uložit Uložené

Se sbíráním podpisů začal 17. listopadu na Staroměstském náměstí.

Spolku Milion chvilek pro demokracii po volbách do Poslanecké sněmovny s vítězstvím demokratické koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) jedna aktivita odpadla a nastal čas soustředit se jinou. Tou je hledání nového prezidenta, který by mohl zvítězit v prezidentských volbách, jež se uskuteční v lednu roku 2023. „Potřebujeme prezidenta, který bude společnost spojovat, ne rozdělovat,“ hlásá Milion chvilek.

Doporučeno
Adam Vojtěch: Primárně dnes umírají lidé, kteří nejsou očkovaní. Na akce či do restaurací test stačit nebude Adam Vojtěch: Primárně dnes umírají lidé, kteří nejsou očkovaní. Na akce či do restaurací test stačit nebude 17. listopadu 2021 15:36

S hledáním nového prezidenta začal spolek již dnes, během oslav Dne za svobodu a demokracii, když na Staroměstském náměstí v Praze sbíral podpisy občanů. „V následujících měsících a letech nás čeká hned několik klíčových výzev. Jednou z nich je třeba volba prezidenta v lednu roku 2023, ve které se rozhodne, jestli budeme pokračovat na cestě k zemi bez populistů a extremistů. Společně musíme vytrvat,“ znělo na Staroměstském náměstí.

Domů
Sdílet
Diskuse