Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2021 20:07
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

Biden mluvil s Putinem o Ukrajině. USA a spojenci na případnou vojenskou eskalaci tvrdě zareagují, řekl americký prezident

Biden mluvil s Putinem o Ukrajině. USA a spojenci na případnou vojenskou eskalaci tvrdě zareagují, řekl americký prezident
Zdroj: Getty Images/Win McNamee a Getty Images/Matt Dunham
NEWS JOE BIDEN VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Prezident USA Joe Biden dnes jednal s Putinem o situaci na Ukrajině.

Americký prezident Joe Biden dnes více než dvě hodiny jednal se šéfem Kremlu Vladimirem Putinem, s nímž řešil krizi na Ukrajině. Rusko totiž k hranicím přemisťuje své vojáky a pokud by situace vyeskalovala, USA a spojenci by museli tvrdě zareagovat. Informoval o tom Bílý dům.

Doporučeno
Očkování by povinné být nemělo, ani pro lékaře. Divoké promořování již v zásadě probíhá, říká ředitel VFN David Feltl (Rozhovor) Očkování by povinné být nemělo, ani pro lékaře. Divoké promořování již v zásadě probíhá, říká ředitel VFN David Feltl (Rozhovor) 7. prosince 2021 7:00

Vysoce postavení muži se spojili jen krátce po čtvrté hodině odpolední, a to prostřednictvím videotechniky. Společně pak více než dvě hodiny řešili krizi na Ukrajině, která znepokojuje nejen Bidena, ale také celý svět. Rusko totiž stahuje své vojáky na hranice s Ukrajinou a americký prezident Putina vyzval, aby uvolnil napětí a navrátil se k diplomacii.

Pokud by tak šéf Kremlu neučinil a situace na rusko-ukrajinských hranicích by naopak vyeskalovala, USA by spolu se svými spojenci muselo tvrdě zakročit, a to jak ekonomickými, tak i dalšími opatřeními.

K jednání nebyli přizváni žádní novináři, ale Bílý dům později oznámil, že Biden se v úterý mimo jiné spojí i s německou kancléřkou Angelou Merkel, francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, italským premiérem Mariem Draghim a britským premiérem Borisem Johnsonem, které seznámí s výsledkem jednání.

Domů
Sdílet
Diskuse