Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 v 8:13
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

V Mexiku havarovalo nákladní auto s migranty. Při nehodě zemřelo minimálně 53 lidí

V Mexiku havarovalo nákladní auto s migranty. Při nehodě zemřelo minimálně 53 lidí
Zdroj: ČTK/AP/STR
NEWS
Uložit Uložené

Další tři zranění jsou v kritickém stavu.

Snažili se uprchnout do Spojených států, aby svým rodinám zajistili lepší život, a místo toho o něj přišli. V Mexiku došlo k tragické nehodě nákladního auta, na jehož palubě bylo více než 100 migrantů z jižní a střední Ameriky a minimálně 53 z nich kolizi nepřežilo. Další tři osoby jsem ve vážném stavu a musely být převezeny do nemocnice, kde lékaři bojují o jejich život, informuje NBC News.

Doporučeno
KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo 14 229 nově nakažených, nejméně za všední den za poslední 3 týdny KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo 14 229 nově nakažených, nejméně za všední den za poslední 3 týdny 10. prosince 2021 v 7:33

K nehodě došlo v mexickém státě Chiapas, kde se nákladní auto, na jehož palubě bylo zhruba 100 migrantů z jižní a střední Ameriky, převrátilo a narazilo do mostu. Prvotní vyšetřování naznačují, že řidič mohl jet příliš rychle, načež nezvládl řízení, zavadil o zeď a nákladní auto se převrátilo na bok. K nehodě mohlo přispět i přetížení vozidla způsobené nadměrnou váhou migrantů. 

Při tragické nehodě údajně zemřelo nejméně 53 lidí a 3 osoby musely být s vážným zraněním převezeny do nemocnice. Úřady upozorňují, že počet obětí může ještě stoupnout. Ke kolizi se již vyjádřil i prezidenti Mexika a Guatemaly, kterým je celá situace velmi líto.

Více než polovina uprchlíků byla právě z Guatemaly, která je nedalo státu Chiapas. O něm je známo, že slouží jako vstupní brána pro migranty, kteří nemají potřebné dokumenty pro vstup do Spojených států a běžně se tudy přepravují právě na kamionech.

Domů
Sdílet
Diskuse