Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2021 v 9:13
Čas čtení 1:10
Vojtěch Vanda

Eva Samková má po operaci šrouby v kotnících a její start na olympiádě je nejistý. Budu bojovat, ujišťuje

Eva Samková má po operaci šrouby v kotnících a její start na olympiádě je nejistý. Budu bojovat, ujišťuje
Zdroj: ČTK/AP/Mark Schiefelbein
SPORT
Uložit Uložené

Česká snowboardcrossařka poslala přes Český olympijský tým vzkaz fanouškům.

Česká snowboardcrossařka Eva Samková má za sebou velmi nepříjemný víkend. Přestože v sobotu během závodu týmů na Světovém poháru v rakouském Montafonu získala stříbro, v cíli si předkopnutím snowboardu zlomila oba kotníky. Po okamžité operaci poslala fanouškům vzkaz skrze Twitter Českého olympijského týmu s nadějí, že i přes své komplikované zranění se hodlá o účast na zimní olympiádě v Pekingu poprat.

Doporučeno
Česká snowboardcrossařka Eva Samková si zlomila obě nohy v kotníku, okamžitě jde na operaci Česká snowboardcrossařka Eva Samková si zlomila obě nohy v kotníku, okamžitě jde na operaci 11. prosince 2021 v 16:07

Hned po dojezdu do cílové rovinky po závodě v rakouském Motntafonu propukla Eva Samková v pláč. Nebyly to ale slzy štěstí ze zvládnutého závodu dvojic, kde společně s Janem Kubičíkem vyjeli pro české barvy stříbro, nýbrž slzy bolesti, jelikož po nepovedeném předkopnutí snowboardu si zlomila obě nohy v kotnících.

Ze svahu byla Samková okamžitě převezena na operaci, kde se ji lékaři snažili dát dohromady. Čtyřletá příprava na boj o zlato v ženském snowboardcrossu v ten moment vypadala jako prakticky ztracená.

Jak je česká závodnice na tom, nevěděli sportovní fanoušci několik dnů, ona sama se však ozvala hned, jak to bylo možné, skrze Twitter Českého olympijského týmu. „Když chcete být nejrychlejší na světě, tak to někdy hodně bolí. To je život,“ komentovala svou situaci. „V nohách mám šrouby, uvidíme, jak se to bude hojit, ale budu bojovat!“ ujistila své fanoušky.

Český olympijský tým dodal, že nikdo neví, jestli Samková olympiádu stihne. Česká naděje na medaili se totiž zranila necelé dva měsíce před startem zimních her, což je na zhojení, rekonvalescenci a znovunabytí skvěle rozjeté sezóny, kdy vyhrála generálku na olympijské trati v Pekingu, velmi krátká doba. Jestli tedy závodnice ve snowboardcrossu nastoupí, proto ukáže jen čas.

Domů
Sdílet
Diskuse