Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. prosince 2021 8:11
Čas čtení 0:42
Martin Mičuda

Max Verstappen prodává svou Hondu za 840 tisíc korun. Výtěžek poputuje na charitu

Max Verstappen prodává svou Hondu za 840 tisíc korun. Výtěžek poputuje na charitu
Zdroj: Carnext
TECH FORMULE 1
Uložit Uložené

Jeden z nejlepších hothatchů na trhu disponuje zvýšeným výkonem.

Krátce poté, co Max Verstappen získal první titul mistra světa F1, nás čtyřiadvacetiletý závodník informuje o tom, že prodává jeden ze svých vozů. Není asi překvapivé, že jde o model značky Honda, konkrétně ostrý hothatch Civic Type-R. Jde o ročník 2018, který má na kontě o trochu více než 58 tisíc kilometrů – otázkou je, zda absolvovaných výhradně v rukou nizozemského pilota stáje Red Bull Racing.

Doporučeno
Max Verstappen se stal mistrem světa F1 v neuvěřitelném závěru závodu v Abú Zabí Max Verstappen se stal mistrem světa F1 v neuvěřitelném závěru závodu v Abú Zabí 12. prosince 2021 15:40

Jisté však je, že vyvolávací cena je symbolických 33 333 eur (~ 840 tisíc korun) a výtěžek poputuje na konto charitativní organizace Wings for Life. Jak přitom informuje jeden z jeho sponzorů – společnost Carnext – daný exemplář disponuje jistými modifikacemi, které zvyšují jeho výkon z původních 320 na 370 koní.

Na samotné hodnotě navíc přidává i fakt, že Max zřejmě po své poslední jízdě v této Hondě svůj někdejší kousek obdařil vlastnoručním podpisem. Prodej vozidla se spustí 23. prosince, do té doby bychom se měli dozvědět jeho podrobnou specifikaci a možná dojde k odhalení i jiných dodatečných úprav.

Domů
Sdílet
Diskuse