Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. prosince 2021 9:07
Čas čtení 1:17
Ilona Hobzová

Hongkongská policie zatkla šest lidí z nezávislého webu Stand News, je mezi nimi i popová zpěvačka

Hongkongská policie zatkla šest lidí z nezávislého webu Stand News, je mezi nimi i popová zpěvačka
Zdroj: Getty Images/Anthony Kwan
NEWS HONGKONG
Uložit Uložené

Podezřívají je ze spiknutí za účelem zveřejňování pobuřujících publikací.

Policie v Hongkongu zatkla šest lidí z nezávislého webu Stand News. Jednalo se o redaktory i vysoce postavené zaměstnance správní rady. Důvodem mělo být podezření ze spiknutí. Na událost upozornila světová média. 

Razii v kanceláři média provedlo v brzkých ranních hodinách více než dvě stě policistů v uniformách i v civilu. Zatkli tři muže a tři ženy ve věku 34 až 73 let, důvodem mělo být podezření ze spiknutí za účelem zveřejňování a kopírování protistátních publikací. Došlo také k domovním prohlídkám novinářů. 

Doporučeno
Nová pravidla pro videohry v Číně: Žádní homosexuální, „zženštilí“ muži ani morální dilemata Nová pravidla pro videohry v Číně: Žádní homosexuální, „zženštilí“ muži ani morální dilemata 2. října 2021 19:22

Mez zatčenými jsou nejen redaktoři, ale také bývalí a současní členové správní rady včetně popové zpěvačky Denise Ho, která v radě dřív působila. Na Facebooku potvrdila, že byla zatčena a převezena na policejní stanici Western District. Fanouškům vzkázala, že má dobrou náladu a nikdo se nemusí o ni a její přátelé bát. 

Domů
Sdílet
Diskuse