Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. prosince 2021 14:56
Čas čtení 0:44
Adam Novosad

Josef Fritzl, který věznil a mučil svou dceru 24 let ve sklepě, bude možná moci požádat o předčasné propuštění

Josef Fritzl, který věznil a mučil svou dceru 24 let ve sklepě, bude možná moci požádat o předčasné propuštění
Zdroj: TASR
NEWS JOSEF FRITZL RAKOUSKO
Uložit Uložené

Rakušan absolvuje psychiatrická vyšetření, která rozhodnou o tom, zda bude mít nárok požádat o předčasné propuštění.

Rakušan Josef Fritzl, který v roce 1984 uvěznil svou dceru Elisabeth ve sklepě pod rodinným domem ve městě Amstetten a dlouhých 24 let ji znásilňoval, projde psychiatrickým hodnocením, které určí, zda by se mohl dostat na svobodu, informuje Daily Mail.

Fritzl sedí ve vězení od roku 2008, kdy byl odsouzen k doživotnímu trestu. V roce 2024 by ale podle rakouského právního řádu mohl požádat soud o předčasné propuštění, pokud psychiatrické vyšetření prokáže, že již nepředstavuje hrozbu pro společnost.

Fritzl
Zdroj: TASR

Mezi lety 1984 až 2008 podle policejního vyšetřování Fritzl svou dceru Elisabeth znásilnil více než tři tisíckrát a zplodil s ní sedm dětí. Rakouské policii se ho podařilo zadržet a Elisabeth společně s dětmi vysvobodit až v roce 2008, kdy musela být do nemocnice převezena jejich dcera Kerstin.

Fritzl do začátku letošního roku seděl za mřížemi ve speciálním vězení Krems-Stein pro psychiatrické pacienty, ale soud rozhodl o jeho přeložení do běžného vězení.

Doporučeno
KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy 1. února 2024 9:51

Prokuratura se vůči tomuto rozhodnutí odvolala, a tak nyní regionální soud nařídil vyšetření Fritzla, které přezkoumá jeho psychiatrický i neurologický stav. Na svobodu by se mohl dostat jedině v případě, že psychiatrické vyšetření neidentifikuje žádné problémy.

Domů
Sdílet
Diskuse