Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2022 8:54
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 6666 nakažených, počet hospitalizovaných klesá

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 6666 nakažených, počet hospitalizovaných klesá
Zdroj: TASR/Petr David Josek
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Za pátek bylo vykázáno více než 106 tisíc očkování.

Hygienické stanice v Česku během pátečního dne potvrdily nákazu koronaviem u 6 666 osob. To je pro porovnání o dva tisíce více, než tomu bylo před týdnem. Provedeno v pátek bylo 64 800 PCR a téměř 15 tisíc antigenních testů. O nových datech informovalo Ministerstvo zdravotnictví.

Nejzasaženější oblastí i nadále zůstává Praha a přilehlé oblasti. V hlavním městě bylo za posledních sedm dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel potvrzeno přes 661 případů. Celorepublikové incidenční číslo se zvedlo na 404.

Doporučeno
Ministerstvo zdravotnictví plánuje kvůli omikronu další omezení. Dotknout by se měla hromadných akcí i kultury Ministerstvo zdravotnictví plánuje kvůli omikronu další omezení. Dotknout by se měla hromadných akcí i kultury 7. ledna 2022 17:53

Počet hospitalizovaných osob s nemocí covid-19 postupně klesá. V současnosti se v nemocnicích podle Ministerstva zdravotnictví nachází 2 508 osob. Ve vážném stavu je zhruba 450 lidí. 

Za páteční den je evidováno 18 dalších úmrtí, ranní data však nebývají kompletní a toto číslo může ještě narůst. Celkově si u nás pandemie vyžádala již 36 558 obětí.

Odborníci se shodují, že nejlepší ochranou proti těžkému proběhu onemocnění je očkování. V současnosti je u nás plně naočkováno téměř 6,7 milionu obyvatel a rozdáno bylo již přes 2,8 milionu posilujících dávek. Za pátek bylo vykázáno více než 106 tisíc očkování, z toho 90 tisíc dávek bylo posilujících.

Domů
Sdílet
Diskuse