Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2022 8:58
Čas čtení 0:58
Radim Šlechta

Novak Djoković přiznal, že po pozitivním testu na koronavirus porušil karanténu

Novak Djoković přiznal, že po pozitivním testu na koronavirus porušil karanténu
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložit Uložené

Tenista Novak Djoković má v Austrálii další problém.

Tenista Novak Djoković porušil povinnou izolaci poté, co u něj testy odhalily přítomnost koronaviru. Sešel se s novinářem. Kvůli rozhovoru se sportovec a žurnalista sešli 16. prosince. Novak následně popsal situaci na Instagramu, kde uznal, že měl termín rozhovoru opravdu změnit.

Tenista není očkovaný a jeho cestu na Australian Open provázela řada komplikací. Hrozila mu deportace, soud mu ale nakonec umožnil v zemi zůstat. Titul by měl obhajovat příští týden, ovšem je otázkou, zda tenistovo pochybení nepřispěje k opětovnému zrušení víza.

Doporučeno
Novak Djoković u soudu vyhrál, tenista v Austrálii může zůstat Novak Djoković u soudu vyhrál, tenista v Austrálii může zůstat 10. ledna 2022 7:42
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Novak Djokovic (@djokernole)

„Cítil jsem povinnost udělat rozhovor pro L'Equipe, protože jsem nechtěl zklamat novináře,“ psal Djoković v instagramovém příspěvku. Upozornil na to, že měl po celou dobu setkání na sobě roušku a dodržoval dostatečný odstup. Ústenku si prý sundal jen v okamžik, kdy se fotil. To potvrdili i samotní novináři.

Chyba při vyplnění formuláře

Tenista se vedle omluvy za setkání s novináře omlouval také za špatně vyplněný příjezdový formulář. V něm uvedl, že před cestou do Austrálie nikam necestoval, ale ukázalo se, že navštívil Srbsko a Španělsko.

„Můj agent se upřímně omlouvá za administrativní chybu spočívající v zaškrtnutí nesprávné kolonky,“ napsal. „Jednalo se o lidskou chybu a rozhodně ne o úmysl.“ Australští úředníci v současnosti prověřují, zda se skutečně jednalo o lidskou chybu, nebo o pokus o zfalšování dokumentů. Pokud by šlo o podvod, bylo by to prý jednoznačným důvodem ke zrušení víza. Je tedy stále možné, že si Djoković na grandslamu přeci jen nezahraje.

Domů
Sdílet
Diskuse