Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2022 21:20
Čas čtení 1:05
Martin Mičuda

Takto bude vypadat nový Renault Austral

Takto bude vypadat nový Renault Austral
Zdroj: Renault
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Zcela nové SUV a jeho následné derivace nahradí nejen Kadjar, Koleos, ale také Talisman.

Přestože model Kadjar patří mezi velmi úspěšné modely značky Renault, brzy jej nahradí zcela nový model. Nástupce oblíbeného kompaktního SUV ponese název Austral a po vizuální stránce naváže především na nedávno představený elektromobil Mégane E-Tech Electric. Naznačují to nejen první fotografie od samotného výrobce, ale také první počítačové vizualizace.

Doporučeno
Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut 11. ledna 2022 7:30

Nové estetické směrování značky určují atletické křivky či úzké full-LED světlomety na obou koncích, ze kterých na rozích vystupuje efektní světelný prvek. Tím, že Austral bude přece jen větší než zmiňovaný elektromobil, při pohledu z profilu nabude elegantnější linie a zadní pár dveří bude mít konvenční kliky (Mégane E-Tech je má schované ve sloupcích). Samozřejmě, vpředu nemůže chybět už nové logo Renaultu a ani relativně velká maska pro přívod vzduchu, kterou menší elektromobil pochopitelně nepotřebuje.

Renault, Austral,
Zdroj: Renault

Hlasy ze zákulisí hovoří o citelně vyšší kvalitě nejen zpracování a použitých materiálů, ale i při samotné výrobě – spáry mezi jednotlivými panely karoserie mají být o poznání menší. Oficiální fotografie interiéru zatím nemáme, Austral by však měl mít 12,3″ digitální budíky a vertikální panel infotainmentu OpenR Link – v základu pravděpodobně s úhlopříčkou o velikosti 9″ a v příplatkovém provedení až 12″.

Model Austral vznikne na nové platformě CMF-CD3, kterou sdílí například s novým Nissanem Qashqai. Oficiální zprávy o pohonu sice známé nejsou, použitá architektura však dává najevo, že budou na výběr dva druhy motorů – tříválec 1.2 TCe se 48 V mild-hybridní technologií a 12 V mild-hybridní čtyřválec 1.3 TCe. Do nabídky se jistě dostane i plug-in hybrid v rámci technologie E-Tech.


Již nyní Renault přiznává, že časem se na trh dostane i stylovější varianta SUV-kup či 7místné provedení, čímž Austral nahradí i jiné „klasiky“ této značky včetně modelu Talisman.

Renault, Austral,Renault, Austral,Renault, Austral,
Zobrazit galerii
(3)
Domů
Sdílet
Diskuse