Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. ledna 2022 12:34
Čas čtení 0:44
Martin Adam Pavlík TASR

75letý Francouz se pokusil převeslovat Atlantský oceán, našli ho mrtvého

75letý Francouz se pokusil převeslovat Atlantský oceán, našli ho mrtvého
Zdroj: Unsplash/Sharon McCutcheon/volně k užití (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI FRANCIE
Uložit Uložené

Jean-Jacques Savin již Atlantik překonal v roce 2019.

Pětasedmdesátiletého Francouze, který se pokoušel převeslovat Atlantský oceán, nalezli na moři mrtvého. Oznámil to v sobotu jeho podpůrný tým, informovala stanice BBC.


Dobrodruh Jean-Jacques Savin již Atlantik překonal v roce 2019 v plavidle ve tvaru sudu. „Bohužel, tentokrát byl oceán silnější než náš přítel, který tolik miloval plavbu a moře,“ uvádí se v prohlášení na jeho stránce na Facebooku.


Někdejší vojenský výsadkář se vydal na cestu 1. ledna z jižního Portugalska. Kontakt s ním ztratili v noci ze čtvrtka na pátek, když aktivoval dva nouzové majáky.

Doporučeno
Povinná aplikace pro účastníky ZOH v Pekingu může být nebezpečná. Experti doporučují jednorázové telefony Povinná aplikace pro účastníky ZOH v Pekingu může být nebezpečná. Experti doporučují jednorázové telefony 22. ledna 2022 17:04

V pátek portugalská pobřežní hlídka našla jeho člun převrácený na moři u pobřeží Azor, Savina v něm objevili bez známek života. Přesné okolnosti jeho smrti zatím nejsou známy.

Ještě ve středu Savin na sociální síti psal o silném větru a problémech se solárním panelem, které chtěl vyřešit po příjezdu do přístavu azorského hlavního města Ponta Delgada.


Ve své osm metrů dlouhé veslici plánoval strávit zhruba tři měsíce. Pokus převeslovat Atlantik označil za způsob, jak se vysmát vysokému věku. V roce 2019 Savin úspěšně překonal Atlantský oceán v oranžové kapsli tvaru sudu, kterou během 122denní cesty unášely 4 500 kilometrů jen mořské proudy.

Domů
Sdílet
Diskuse