Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2022 23:59
Čas čtení 0:42
Martin Mičuda

Ikonický skútr Vespa ze 60. let si nově budeš moci postavit z Lega. Má 1 106 dílků

Ikonický skútr Vespa ze 60. let si nově budeš moci postavit z Lega. Má 1 106 dílků
Zdroj: Lego
TECH
Uložit Uložené

Dánský výrobce slavných stavebnic přináší další zajímavý model.

Začátkem února Lego opět odhalilo velmi působivý výtvor, když ve spolupráci s F1 stájí McLaren Racing představilo stavebnici monopostu. Uběhlo jen pár týdnů a poznáváme další zajímavý autentický model z ikonických kostek. I když tentokrát nejde o sofistikovanou sérii Technic, nic to nemění na tom, že se jedná o stavitelský projekt pro dospělé s doporučením od 18 let.

Jak naznačuje samotný název Vespa 125, jde o stavebnici, která je inspirována klasickým modelem skútru Vespa Piaggio ze 60. let s pastelově modrým zbarvením. Ke spolupráci těchto značek dochází u příležitosti oslav 75. výročí italského výrobce.

Lego, Vespa,
Zdroj: Lego

Sběratelský model měří na délku 35 a na výšku 22 centimetrů, sestává přitom z 1 106 dílků. Přestože model není ze série Technic, disponuje funkčním nožním stojanem či řízením. Vespa z kostek Lego má odnímatelnou kapotu, rezervu či přilbu a košík s kyticí. Součástí modelu je zároveň i originální logo Vespa a italské evidenční číslo ze 60. let. Zajímavostí je i použití světle modré barvy, která patří mezi originální odstíny značky Vespa, ve světě Lego je ovšem vzácností.

Stavebnice Lego Vespa 125 stojí 2 599 korun.

Lego, Vespa,Lego, Vespa,Lego, Vespa,Lego, Vespa,
Zobrazit galerii
(11)
Domů
Sdílet
Diskuse