Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2022 10:10
Čas čtení 1:01
Ondřej Jarůšek

Česko pošle Ukrajině zbraně a munici za 188 milionů korun

Česko pošle Ukrajině zbraně a munici za 188 milionů korun
Zdroj: TASR/AP
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Vláda schválila další pomoc Ukrajině, napadené zemi Česko pošle zbraně a munici za 188 milionů korun. Informoval o tom resort obrany.

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) schválila zaslání další vojenské pomoci Ukrajině, která čelí útoku ruských vojsk. Podle Ministerstva obrany ČR má být napadené Ukrajině zaslány zbraně a munice v hodnotě 188 milionů korun. Resort obrany o tom informoval na oficiálním twitterovém účtu. Česká republika má zajistit i dopravu na místo.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev čeká těžká noc. Očekávají se tvrdé boje ZÁZNAM: Válka Ukrajina Rusko: Kyjev čeká těžká noc. Očekávají se tvrdé boje 26. února 2022 18:15

„Kulomety, samopaly, odstřelovací pušky, pistole a odpovídající munice v hodnotě 188 mil. Kč. Vláda v sobotu schválila další pomoc Ukrajině, která čelí ruskému útoku. Bezprostředně zajistíme i dopravu na místo, které určí ukrajinská strana. Naše pomoc nekončí!“ uvedlo v sobotu ráno Ministerstvo obrany ČR.

Pomoc ve formě zbraní, munice nebo zdravotnických potřeb posílají Ukrajině i další země. Kromě evropských států pomůžou například i Spojené státy americké. 

Rusové útočí na Ukrajinu už třetím dnem, konflikt doprovází na sítích i dezinformace. Podle jedné z nich měl například ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opustit zemi, to však samotná hlava státu rychle vyvrátila. „Šíří se hodně falešných informací online, že jsem nařídil naší armádě složit zbraně a že probíhá evakuace. Jsem tady. Zbraně nesložíme. Budeme bránit náš stát,“ uvedl.

Doporučeno
Nohavica si medaili od Putina nechá. „Dostal jsem ji za zpívání, ne za válčení,“ vysvětluje Nohavica si medaili od Putina nechá. „Dostal jsem ji za zpívání, ne za válčení,“ vysvětluje 26. února 2022 9:32

Ruská armáda v noci ze středy na čtvrtek zahájila nevyprovokovaný útok na Ukrajinu. Rusové útočí v celé řadě měst včetně Kyjeva. Aktuální dění na Ukrajině sledujeme v našem živém článku.

Domů
Sdílet
Diskuse