Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2022 10:36
Čas čtení 1:19
Ilona Hobzová

V Belgii najelo auto do karnevalového průvodu. Minimálně šest mrtvých a desítky zraněných

V Belgii najelo auto do karnevalového průvodu. Minimálně šest mrtvých a desítky zraněných
Zdroj: ČTK/ZUMA/Nicolas Maeterlinck
NEWS BELGIE
Uložit Uložené

Neštěstí se stalo v obci Strépy-Bracquegnies.

Článek byl ve 12:48 aktualizován.

V belgické obci Strépy-Bracquegnies srazilo v brzkých ranních hodinách v plné rychlosti auto asi sto lidí, kteří se připravovali na karnevalový průvod. Minimálně šest lidí zemřelo, více než dvacet se zranilo těžce, dalších sedmdesát utrpělo lehká zranění. Dva cestující z auta, které do lidí narazilo, byli zatčeni. Informaci přinesla místní média. 

V autě měli být podle serveru HLN dva mladíci. Podle očitých svědků auto vjelo do lidí vysokou rychlostí, aniž by brzdilo. Policie je okamžitě zatkla. Přesné okolnosti události zatím nejsou známy. Podle posledních zpráv zemřelo nejméně šest lidí. Podle serveru Deutsche Welle je mezi mrtvými i dítě. Dalších deset lidí nyní bojuje o život v nemocnici. 

Na místo dorazilo osm sanitek a obec vyhlásila krizový plán. Sociální sítě zaplavily informace od očitých svědků. „Všude na zemi, na ulicích, na silnici, leželi lidé. Je to katastrofa,“ cituje server hln jednoho z lidí.

Soustrast obětem vyjádřila belgická ministryně vnitra Annelies Verlinden: „Vyjadřuji hlubokou soustrast rodinám a přátelům zabitých a zraněných při incidentu dnes ráno v obci Strépy-Bracquegnies. Z toho, co měla být skvělá párty, se stalo drama. Situaci bedlivě sledujeme,“ uvedla na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse