Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2022 21:08
Čas čtení 1:06
Jakub Paulík Dominik Vetrák

Oficiálně: Zaklínač bude mít novou hru. Co o ní víme?

Oficiálně: Zaklínač bude mít novou hru. Co o ní víme?
Zdroj: CD Projekt Red
NEWS ZAKLÍNAČ
Uložit Uložené

Přítomnost Geralta v příběhu je momentálně nejistá.

Studio CD Projekt Red, které za herní sérií Zaklínače, oficiálně oznámilo, že pracuje na nové hře ze světa spisovatele Andrzeje Sapkowského. Dobrodružství zaklínače Geralta ukončil titul The Witcher 3: Wild Hunt, který fanouškům představil otevřený svět se spoustou fantastických hlavních a vedlejších příběhů.

Na Witchera trojku později navázala dvojice datadisků Hearts of Stone a Blood and Wine, ve kterých se objevilo několik knižních postav, jako například Regis či vládkyně Toussaintu Anna Henrietta. Děj čerstvě oznámené hry, který by měl rozjet novou ságu, je zatím neznámý.

Doporučeno
Godzilla vs Kong dostane pokračování. Nový film uvidíme v kinech možná již v roce 2023 Godzilla vs Kong dostane pokračování. Nový film uvidíme v kinech možná již v roce 2023 21. března 2022 17:47

Na novém plakátu, který ukazuje zaklínačský medailon, vidíme také nápis, že půjde o začátek nové ságy. Rozhodně se tak dočkáme více částí.

Zda ve hře budou i zaklínači Geralt, Eskel a další přeživší zaklínači z Kaer Morhen, zatím nevíme. Hra poběží na novém Unreal Enginu 5 od společnosti Epic Games. Díky tomu by měla z technologického hlediska vypadat a fungovat mnohem lépe než poslední hra studia CD Projekt Red – Cyberpunk 2077. 

Zaklínač Cyberpunk
Zdroj: CD Projekt Red

Herní studio CD Projekt Red zároveň oznámilo, že tvůrci ze studia Epic Games jim budou pomáhat s prací na enginu (herní engine je nástroj, díky kterému vznikají herní mechanismy – pozn. red.). Studio CD Projekt Red dosud vyvíjelo hry na svém Red Engine. Je možné, že změnu enginu vyvolal problematický vývoj hry Cyberpunk 2077.

Předpokládané datum vydání studio CD Projekt Red zatím nesdělilo. Z pozice režiséra ji vede Jason Slama. Ten nemá s režírováním her bohaté zkušenosti. Šest let pracoval ve společnosti Ubisoft jako programátor a osm let ve studiu CD Projekt Red, kde mimo jiné v letech 2018 až 2021 vedl tým vytvářející karetní hru Gwent. Na nové Witcher hře pracuje podle informací na svém účtu na LinkedIn od června 2021.

Witcher
Zdroj: CD Projekt Red
Domů
Sdílet
Diskuse