Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2022 17:31
Čas čtení 0:49
Ilona Hobzová

Neočkovaní Kanaďané častěji schvalují ruskou invazi na Ukrajinu, ukázal průzkum

Neočkovaní Kanaďané častěji schvalují ruskou invazi na Ukrajinu, ukázal průzkum
Zdroj: TASR/AP/Arne Dedert
ZAJÍMAVOSTI OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Průzkum provedla kanadská společnost EKOS.

Kanadská průzkumná společnost EKOS zkoumala spojitost mezi očkováním proti koronaviru a postojem k ruské invazi na Ukrajinu. Ve výsledcích průzkumu uvedla, že neočkovaných, kteří invazi schvalují, je výrazně více než těch, kteří očkování podstoupili. Informoval o tom i slovenský Denník N.

Doporučeno
Ubytovala u sebe uprchlíky: Válku mám doma, ale nevládne u nás smutek. Neměla jsem žádné děti a najednou mám tři Ubytovala u sebe uprchlíky: Válku mám doma, ale nevládne u nás smutek. Neměla jsem žádné děti a najednou mám tři 19. března 2022 7:00

Průzkum kanadské společnosti probíhal od 9. do 13. března 2022. Do průzkumu se zapojilo 1035 Kanaďanů a Kanaďanek, kterým je více než osmnáct let. Jejich výběr proběhl náhodně. 

Výsledky ukázaly, že dvacet šest procent neočkovaných osob souhlasí s tvrzením, že ruská invaze na území Ukrajiny je oprávněná. Naopak u lidí, kteří mají všechny tři dávky očkování, souhlasila se zmiňovaným výrokem jen dvě procenta z nich.

S tím, že Rusko páchá na Ukrajině válečný zločin, souhlasí z očkovaných třemi dávkami 88 % lidí. Lidé se dvěma dávkami souhlasí ze sedmdesáti procent. Neočkovaných Kanaďanů, kteří s tímto výrokem nesouhlasí, je pak mezi oslovenými 42 %.

Podle 52 % neočkovaných by Kanada na ruskou invazi na Ukrajině vůbec neměla reagovat. To si myslí jen dvě procenta plně očkovaných. Lidé s minimálně třemi dávkami vakcíny se naopak domnívají, že proti Rusku by se měly zavést přísnější sankce. Konkrétně se tak vyjádřilo 86 % z nich. 

Domů
Sdílet
Diskuse