Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2022 v 8:30
Čas čtení 1:11
Radim Šlechta

Hackeři tvrdí, že napadli televizi a rozhlas šířící ruskou propagandu. Plánují zveřejnit 870 GB dat

Hackeři tvrdí, že napadli televizi a rozhlas šířící ruskou propagandu. Plánují zveřejnit 870 GB dat
Zdroj: Unsplash/Clint Patterson/volně k užití
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Hackerská skupina NB65 údajně napadla servery státní televize All-Russia a rozhlasové stanice Radio Broadcasting Company.

Hackerská skupina NB65 tvrdí, že se nabourala do serverů státní televize All-Russia a rozhlasové stanice Radio Broadcasting Company. Informovala o tom na svém Twitteru s tím, že bude od společností získala 870 GB informací, které plánuje zveřejnit. Skupina NB65 je propojená s nejznámější hackerskou organizací Anonymous. Informuje o tom i Kyiv Independent.

Stanice All-Russia a Radio Broadcasting Company jsou stanice, které se podílí na ruské propagandě. Nyní jsou však podle hackerské skupiny NB65 pod hackerským útokem. Skupina tvrdí, že se jí podařilo získat informace v celkové výši 870 GB. Ty plánuje skupina zveřejnit. NB65 tvrdí, že v sobotu odpoledne ztratila k serverům přístup, avšak původní balíček informací o velikosti 740 GB se jí podařilo rozšířit o dalších 130 GB.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 v 6:00

„Máme je rozsáhlý seznam kontaktů spojených s ruskou propagandistickou pobočkou VGTRK. Možná bychom měli začít s nějakými telefonáty a e-maily směrem k Rusům, abychom je řádně informovali o tom, co jejich prezident a armáda chystají,“ napsala skupina na Twitter.

Podle NB65 bude podobných útoků v budoucnosti ještě několik. Skupina se prý nezastaví, dokud Rusko s agresí na Ukrajinu neskončí. Na Twitteru hackeři uvádí, že v momentě, kdy o ničem neinformují, jsou mimořádně činní a spřádají plány na řadu útoků na organizace napojené na Ruskou federaci.

Domů
Sdílet
Diskuse