Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2022 18:28
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Vratislav Mynář tvrdí, že jeho srub někdo zapálil úmyslně. Podle něj za to mohou média

Vratislav Mynář tvrdí, že jeho srub někdo zapálil úmyslně. Podle něj za to mohou média
Zdroj: OVTV
NEWS
Uložit Uložené

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář se vyjádřil k požáru srubu v Osvětimanech.

Srub v Osvětimanech, kde kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář podle svých slov trávil velké množství času, shořel. Podle Mynáře se ale nejednalo o nehodu ani náhodu. Podle údajných zjištění, o která se kancléř opírá, měl někdo požár založit úmyslně. Vratislav Mynář se k tématu vyjádřil na stránkách Hradu. Vinu dává médiím.

„Již léta jsem svědkem štvavé nenávistné kampaně médií. Celou dobu jsem si myslel, že je to součást mojí práce. Snažil jsem se s tím bojovat, argumentovat, vysvětlovat. Ale s nenávistí boj nelze vyhrát,“ říká kancléř. Uvádí, že ve srubu měl strávit prodloužený víkend, ale kvůli onemocnění jeho syna zůstali v Praze.

„Nechci ani domyslet, jaká hrůza se mohla stát. Tady přímo vidíte, k čemu vede nenávist novinářů z pořadu 168 hodin, Reportéři ČT, paní Jílkové z ČT, Seznam Zpráv, Respektu, Deníku N či iRozhlasu. Tito všichni ohrozili životy mých dětí a mojí rodiny,“ uvádí Mynář.

Novinářům vzkázal, že jejich „nátlaku“ nikdy nepodlehne a poděkoval všem svým podporovatelům. „Těším na shledání s vámi, možná v novém a hezčím srubu,“ uzavřel s tím, že v Osvětimanech postaví novou stavbu jako kompenzaci.

K požáru došlo již 29. března, tedy krátce poté, co se na veřejnost dostala informace, že kancléř skartoval dokumenty týkající se výbuchu ve Vrběticích. To však Hrad označil za dezinformace s odvoláním na to, že vedoucí Kanceláře prezidenta republiky nemůže nařídit skartaci jednotlivých utajovaných spisů.

Domů
Sdílet
Diskuse