Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2022 18:25
Čas čtení 0:53
Tereza Patočková

Z čínské verze Fantastických zvířat 3 byla odstraněna gay scéna. Jde jen o drobný zásah, brání se studio

Z čínské verze Fantastických zvířat 3 byla odstraněna gay scéna. Jde jen o drobný zásah, brání se studio
Zdroj: Warner Bros
FILMY A SERIÁLY FANTASTICKÁ ZVÍŘATA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Společnost Warner Bros pro čínský trh odstranila reference na homosexuální vztah Brumbála a Grindewalda z nejnovějšího filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství.

Šest sekund z třetího filmu Fantastická zvířata, během kterých se divákovi odkryla romantická minulost Brumbála a Grindewalda, jež hrají Jude Law a Mads Mikkelsen, bylo z verze filmu pro čínské diváky odstraněno. Uvedla to stanice BBC.

Autorka JK Rowling už v roce 2007 uvedla že Brumbál je gay. Ve filmech však na jeho sexualitu doposud nebyly žádné reference. To se ve třetím filmu fantastických zvířat změnilo. 

Doporučeno
Mission Impossible 7 stojí téměř 300 milionů dolarů. Film není ani po letech dokončen, ale Tom Cruise do něj přidal ponorku Mission Impossible 7 stojí téměř 300 milionů dolarů. Film není ani po letech dokončen, ale Tom Cruise do něj přidal ponorku 12. dubna 2022 9:30

Producenti společnosti Warner Bros uvedli, že i po zásahu zůstává duch filmu nedotčený.  V čínské verzi byl odstraněn dialog mezi Brumbálem a Grindevaldem, který obsahoval slova vyznávající lásku. Zbytek filmu je stejný jako pro zbytek světa. 

Ve svém vyjádření studio Warner Bros uvedlo, že je zavázáno zabezpečit integritu každého filmu, který vydají, což někdy znamená dělat „citlivé zásahy“ pro určité trhy. 

Věříme, že jednou budeme naše budoucí filmy celosvětově vydávat tak, jak nám je jejich tvůrci předali. V minulosti jsme ale zatím museli občas udělat pár malých editací pro různé lokální trhy," uvedli v prohlášení.

V případě filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, bylo šest vteřin vystřiženo na žádost a Warner Bros tyto změny přijalo, aby vyhovělo lokálním požadavkům. Duch filmu však zůstává nedotčený," dodala společnost. 

Chceme, aby si diváci tento film užili všude na světě a je pro nás důležité, aby tuto možnost měli i diváci v Číně, i přes těchto pár drobných úprav," doplnila produkce. 

Domů
Sdílet
Diskuse