Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2022 11:12
Čas čtení 0:46
Eduard Starkbauer TASR

Rusové opět bombardovali Lvov. Při raketovém útoku zahynulo nejméně 6 lidí

Rusové opět bombardovali Lvov. Při raketovém útoku zahynulo nejméně 6 lidí
Zdroj: Joe Raedle/Getty Images
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Lvov se nachází 70 kilometrů od Polska a pro prchající Ukrajince představoval relativně bezpečné útočiště.

Při raketových útocích na město Lvov přišlo o život nejméně šest lidí. Zranění podle místních představitelů utrpělo dalších minimálně jedenáct dalších osob včetně dítěte. Lvov se nachází přibližně 70 kilometrů od hranice s Polskem a byl považován za relativně bezpečné útočiště pro Ukrajince, prchající z jiných částí země. Informuje o tom BBC a Sky News.

Gubernátor Lvovské oblasti Maxym Kozycky oznámil, že podle informací ukrajinské armády zasáhly 3 útoky vojenskou infrastrukturu a jeden útok byl namířen také na pneuservis. Starosta Lvova Andrij Sadovyj řekl, že tlaková vlna z útoků rozbila i okna na nedalekém hotelu, využívaném před konfliktem prchajícími Ukrajinci.

Podle jeho informací cíle ve městě zapsaném na seznamu UNESCO zasáhlo dohromady 5 výbuchů. O škodách na infrastruktuře ve Lvově informovaly i ukrajinské železnice. Dopravu se jim už s určitým zpožděním podařilo obnovit. 

Rusko už během invaze na Lvov raketami zaútočilo. Ruské řízené střely 13. března zasáhly vojenskou základnu 40 kilometrů severozápadně od Lvova, kde zabily nejméně 35 a zranily 134 lidí. Minulý týden představitelé města oznámili, že tamní protivzdušná obrana zničila několik ruských řízených střel.

Domů
Sdílet
Diskuse