Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2022 13:30
Čas čtení 5:27
Adam Novosad

Sexuální predátor a moderátor Jimmy Savile zděsil diváky Netflixu. Na psychiatrii mu dali vlastní ložnici, kde zneužíval pacientky

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Moderátor Jimmy Savile byl na vrcholu slávy více než 40 let. Za tu dobu sexuálně zneužil stovky lidí, včetně dětí. Měl vlastní ložnici v psychiatrické léčebně, kde znásilňoval pacientky. Dívky se nebál obtěžovat ani přímo ve vysílání BBC.

„Jsem dobrovolný pomocník. Občas pomáhám slečnám, když se nikdo nedívá,“ směje se na archivních záběrech z nemocnice dnes již zesnulý moderátor Jimmy Savile, který byl dlouhá desetiletí nejoblíbenější televizní osobností celé Velké Británie, zároveň ale byl i sexuálním predátorem.

Teprve po jeho smrti vyšlo najevo, že za svůj život znásilnil, sexuálně zneužil nebo obtěžoval více než 450 často nezletilých obětí. Nezdá se, že by těchto činů litoval. Na náhrobní kámen si nechal napsat výmluvnou frázi „Dokud to trvalo, bylo to skvělé“. Náhrobní kámen musela pohřební služba vzápětí odstranit, neboť hrozilo, že ho někdo okamžitě rozbije.

Doporučeno
Ukrajinci skenují tváře k identifikaci mrtvých i zajatých ruských vojáků, následně předávají informace rodinám v Rusku Ukrajinci skenují tváře k identifikaci mrtvých i zajatých ruských vojáků, následně předávají informace rodinám v Rusku 17. dubna 2022 7:54

Roky se spekulovalo o tom, že si Jimmy Savile našel zvrácenou zálibu v nezletilých dívkách i chlapcích, ale moderátor se stal nedotknutelným pro svou popularitu a konexe na nejvyšších místech. 

„Nepatřím do vašeho světa. Nejsem omezen ničím,“ vyslovil v jednom z interview, které po letech spatřilo světlo světa díky novému dokumentu od Netflixu s názvem Jimmy Savile: A British Horror Story.

Kde chodil, tam zneužíval

Domů
Sdílet
Diskuse