Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2022 19:57
Čas čtení 1:05
Ilona Hobzová

VIDEO: Muže v Šanghaji považovali za mrtvého, cestou do márnice zjistili, že žije. Kvůli incidentu bylo několik lidí propuštěno

VIDEO: Muže v Šanghaji považovali za mrtvého, cestou do márnice zjistili, že žije. Kvůli incidentu bylo několik lidí propuštěno
Zdroj: Kevin Frayer/Getty Images (ilustrační foto)
NEWS KORONAVIRUS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Šanghaj se potýká s nárůstem pacientů nakažených koronavirem, kvůli lockdownu vládne chaos.

Minimálně čtyři až šest lidí bylo propuštěni ze svých pozic v souvislosti s incidentem, který se odehrál minulý týden v Šanghaji. Staršího pacienta z pečovatelského domu považovali za mrtvého a v pytli naložili do pohřebního vozu. Cestou do márnice ale zjistili, že je stále naživu. O incidentu informovala BBC a South China Morning Post.

Doporučeno
Vědecký tým s českou účastí popsal, jak se rakovinné buňky dokáží ubránit ozařování. Poškodí si vlastní DNA Vědecký tým s českou účastí popsal, jak se rakovinné buňky dokáží ubránit ozařování. Poškodí si vlastní DNA 3. května 2022 12:59

Vážné zanedbání povinností

Video, na kterém je celá událost zachycena, se objevilo na sociálních sítích. Ukazuje osoby v ochranných oblecích, kteří tělo muže nakládají v pytli do pohřebního vozu. Jeden z nich následně pytel otevře a ukáže se, že muž v něm je stále naživu.

Muž, jehož totožnost není známá, byl převezen do nemocnice a je ve stabilizovaném stavu. Místní úřady uvedly, že v souvislosti s incidentem došlo k propuštění minimálně čtyř úředníků včetně ředitele pečovatelského domu. Lékaři, který byl podle BBC identifikován pouze pod příjmením Tian, byla odebrána lékařská licence. 

Video na sociálních sítích vyvolalo pobouření. Bývalý šéfredaktor státního zpravodajství Hu Xijing označil událost jako vážné zanedbání povinností, které málem vedlo k smrti. Podle jiného komentátora jde o jeden z důsledků chaosu, který se v současné době v čínském městě odehrává.

Doporučeno
Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou 31. srpna 2023 10:52

Šanghaj v posledních týdnech bojovala s narůstajícím počtem lidí nakažených koronavirem. Kvůli platným restrikcím nesměli někteří obyvatelé opouštět domovy. Objevily se také zprávy, kdy byli obyvatelé násilně evakuováni, aby jejich domy a byty mohly být dezinfikovány. V některých oblastech města se lidé potýkali s nedostatkem jídla, lockdown zahltil také doručovací služby.

Domů
Sdílet
Diskuse