Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2022 v 13:30
Čas čtení 4:56
Ilona Hobzová

6 očekávaných kinopremiér v červnu. Uvidíme nový Jurský svět a Řezník představí svůj Summer Massacre

6 očekávaných kinopremiér v červnu. Uvidíme nový Jurský svět a Řezník představí svůj Summer Massacre
Zdroj: RFRESHER/Eliška Kubů
FILMY A SERIÁLY JURSKÝ SVĚT: ZÁNIK ŘÍŠE ŘEZNÍK
Uložit Uložené

Jako každý měsíc ti přinášíme to nejzajímavější, co právě vstupuje do kin.

Je první červnový den a s ním přichází i náš přehled toho, co tě v následujícím měsíci čeká v kinech. Ze zahraničních snímků stojí za pozornost především spojení Jurského parku a Jurského světa nebo horor v hlavní roli s Ethanem Hawkem. Česko reprezentují crazy a romantické komedie nebo film zabývající se dezinformacemi v takovém rozsahu, který nemá v tuzemsku obdoby. 

Pánský klub

  • Česká premiéra: 2. června 2022
  • Česko, 2022, 89 min
  • Režie: Matěj Balcar
  • Hrají: Kristýna Hrušínská, Jiří Mádl, Milan Šteindler, Zdeněk Žák, Boleslav Polívka, Martin Leták, Nela Boudová, Hana Vagnerová, Jan Hrušínský a další

Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Sympatický a nesmělý učitel Cyril se obává svých lechtivých představ o studentkách. Neomalený erotoman a notorický záletník Eda si stále dokazuje svoji mužnost. Mladý ajťák Martin se prezentuje jako velký milovník, ale jeho vystupování budí spíše rozpaky. Postarší scenárista Přemek by se rád ubránil svodům své dlouholeté múzy, zatímco vyhořelý rocker Gigi už má to nejlepší očividně dávno za sebou… Nebo ne? Sezení výstředních účastníků probíhají pod taktovkou atraktivní, ale nepříliš zkušené psycholožky Lindy, které se terapie brzy vymkne z rukou. Otěže přebírají samotní „klienti“, setkání nabírají nečekaný spád a rozjíždí se svižná mozaika neuvěřitelných příběhů. (ČSFD.cz)

Pánský klub natočil režisér Matěj Balcar na motivy stejnojmenné divadelní hry, kterou v Divadle Na Jezerce také režíroval. Někteří herci se svých rolí ujali jak v divadle, tak ve filmu (Kristýna Hrušínská, Milan Šteindler nebo Zdeněk Žák). V dalších rolích je nově doplní osvědčení Jiří Mádl nebo Bolek Polívka. 

Jurský svět: Nadvláda

  • Česká premiéra: 9. června 2022
  • USA, 2022, 147 min
  • Režie: Colin Trevorrow
  • Hrají: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, DeWanda Wise a další

Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému, i na to, že už patrně nestojíme na vrcholu potravního řetězce. Existují lidé, kteří chtějí tuto novou ohromnou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, jež jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. K nim patří i Owen Grady a jeho přítelkyně Claire, kteří nabyli patřičné zkušenosti v prvních dvou filmech. Doplňují je pak hvězdy Jurského parku, paleontologové Alan Grant a Ellie Sattler a teoretik s nadhledem Ian Malcolm. Ti všichni se pustí do dechberoucího souboje s časem, lidskými i ještěřími nepřáteli, aby se v situaci, která je nikoliv za pět, ale za minutu dvanáct, pokusili o nemožné. (CinemArt)

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse