Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2022 11:47
Čas čtení 0:44
Radim Šlechta

Bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima oznámil kandidaturu na prezidenta

Bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima oznámil kandidaturu na prezidenta
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
NEWS PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023 ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Bývalý rektor Karlovy univerzity se bude ucházet o podpisy lidí.

Bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima v rozhovoru pro Deník oznámil, že chce kandidovat na prezidenta. Půjde prý cestou sbírání podpisů lidí. Podle svých slov chce nabídnout spokojenou a bezpečnou zemi bez extrémů. Připomínal také zkušenosti, které získal během vedení univerzity.

Profesor Tomáš Zima se rozhodl, že se zúčastní budoucího klání o pozici prezidenta republiky. O Hrad se bude ucházet společně například s Josefem Středulou a očekává se, že také s Andrejem Babišem, Petrem Pavlem nebo Danuší Nerudovou.

Bývalý rektor Karlovy univerzity sdělil, že se pro kandidaturu rozhodl po váhání a debatách s okolím. Oznámil, že se bude ptát občanů, zda jej v kandidatuře podpoří, a sbírat podpisy. Na to, aby se mohl o pozici hlavy státu ucházet, bude Zima potřebovat 50 tisíc podpisů. Akademik chce lidem podle svých slov nabídnout vizi spokojené, bezpečné země bez extrémů.

Podle zjištění Deníku N si Tomáš Zima zaregistroval doménu prezidentzima.cz již před dvěma lety. Tehdy řekl, že neví, co bude v budoucnu dělat, a chtěl se na plno věnovat vedení univerzity. 

Domů
Sdílet
Diskuse