Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2022 10:12
Čas čtení 0:58
Eduard Starkbauer TASR

Donald Trump na srazu NRA: Existence zla je důvodem k ozbrojení populace, ne k jejímu odzbrojení

Donald Trump na srazu NRA: Existence zla je důvodem k ozbrojení populace, ne k jejímu odzbrojení
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana
NEWS DONALD TRUMP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zlo je podle exprezidenta důvodem k ozbrojení, ne k odzbrojení.

Bývalý americký prezident Donald Trump veřejně odmítl výzvy ke zpřísnění kontroly zbraní. Naopak řekl, že slušní Američané by měli mít střelné zbraně, které potřebují k obraně před „zlem“. Informují o tom The Guardian či CNN.

Podporu soukromého držení střelných zbraní vyjádřil jen několik dní po masakru, který se odehrál na texaské základní škole s bilancí 22 mrtvých včetně útočníka. Útok otřásl celou zemí.

Neúspěšný prezidentský kandidát republikánů z posledních voleb se svým pro-gun poselstvím promluvil k účastníkům výročního sjezdu Národního sdružení držitelů zbraní (NRA) v texaském Houstonu. Na sjezdu NRA vystoupili také guvernér Texasu Greg Abbott a místní senátor Ted Cruz. NRA je považována za nejmocnější organizaci lobbistů na ochranu práv držitelů zbraní v zemi.


Nadšeným členům NRA Donald Trump po krátkém tanci řekl: „Existence zla v našem světě není důvodem k odzbrojení občanů, kteří dodržují zákony. Existence zla je právě jedním z nejlepších důvodů pro ozbrojení občanů dodržujících zákony.“

Anketa:
Co si myslíš o americké politice v otázce soukromého držení střelných zbraní?
Neměla by se měnit. Právo je přece zakotvené v ústavě
Měla by se změnit. Nedocházelo by pak k tolika útokům
Neměla by se měnit. Právo je přece zakotvené v ústavě
50 %
Měla by se změnit. Nedocházelo by pak k tolika útokům
50 %

Podle bývalého prezidenta se musí všichni Američané, jak republikáni, tak i demokraté, spojit, aby konečně posílili americké školy a ochránili děti. „Nyní potřebujeme, aby se ve školách v celé této zemi zrekonstruovala bezpečnost.“

Masakr na základní škole ve městě Uvalde spáchal legálně drženou puškou AR-15 teprve 18letý útočník. Jen letos se ve Spojených státech odehrálo už 214 případů masové střelby. Patří mezi ně i rasistický masakr v supermarketu ve čtvrti Buffalo ve státě New York, který se odehrál 14. května.

Domů
Sdílet
Diskuse