Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 v 15:01
Čas čtení 0:49
Radim Šlechta

Islandské falologické muzeum vystavilo odlitek penisu Jimiho Hendrixe

Islandské falologické muzeum vystavilo odlitek penisu Jimiho Hendrixe
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/neznámý autor/volně k užití
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Lidé si kromě tohoto odlitku mohou prohlédnout přes 200 biologických odlitků a 350 uměleckých instalací mužských pohlavních orgánů.

Islandské falologické muzeum rozšířilo sbírku svých exponátů o nový kousek. Návštěvníci se nově budou moci podívat na odlitek penisu legendárního kytaristy Jimiho Hendrixe. Informuje o tom server Euronews. Stojí za ním umělkyně Cynthia „Plaster Caster“ Albritton, která plastiku vytvořila již v 60. letech. V muzeu, do nějž se podívá přibližně 10 tisíc návštěvníků ročně, se vyskytují stovky reálných odlitků a uměleckých plastik mužských pohlavních orgánů různých živočišných druhů.

Anketa:
Lákala by tě návštěva muzea penisů?
Ano.
Ne.
Ano.
37 %
139 Hlasů
Ne.
63 %
234 Hlasů

Cynthia „Plaster Caster“ Albritton zemřela letos v dubnu. Během života ale stihla Islandskému falologickému muzeu darovat jedno ze svých děl. Jedná se o penis Jimiho Hendrixe. Původní odlitek vznikl v roce 1968 a Cynthia muzeu věnovala jednu z jeho originálních replik, potvrzenou certifikátem pravosti.

Jimi Hendrix byl jedním z prvních známých lidí, kterým Cynthia udělala podobný odlitek. V budoucích letech následovaly další známé osobnosti. Patří mezi ně třeba někteří členové punkových Dead Kennedys nebo bubeník Aynsley Dunbar, který spolupracoval s Davidem Bowiem, Jeffem Beckem nebo Frankem Zappou.

Toto islandské muzeum je podle svého tvrzení „pravděpodobně jediné svého druhu“. Ve své sbírce má 293 odlitků penisů 93 různých živočišných druhů. Kromě toho vystavuje také umělecké instalace. Dohromady má muzeum 350 uměleckých exponátů.

Domů
Sdílet
Diskuse