Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2022 21:01
Čas čtení 0:50
Jana Chovancová TASR

Vladimir Putin: Ať Západ zkusí porazit Rusko na bitevním poli

Vladimir Putin: Ať Západ zkusí porazit Rusko na bitevním poli
Zdroj: TASR/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool/AP
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Putin obvinil Západ z rozpoutání války na Ukrajině a zároveň řekl, že se může pokusit porazit Rusko.

Ruský prezident Vladimir Putin dnes prohlásil, že pokud chce Západ porazit Rusko na bitevním poli, může se o to pokusit. „Dnes posloucháme, že nás chtějí porazit na bitevním poli. Co na to říci? Ať to zkusí,“ řekl šéf Kremlu v proslovu věnovaném lídrům ruského parlamentu. Informuje o tom TASR na základě zpráv Reuters a AFP.

Faktem je, že žádný z představitelů EU či NATO neřekl, že by členské státy chtěly porážet Rusko na bitevním poli. O „porážce“ Ruska se vyjadřoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který však nemluvil o dobytí Moskvy, ale o porážce Putinových jednotek na okupovaném území Ukrajiny.

Putin zároveň znovu obvinil „kolektivní Západ“ z rozpoutání války na Ukrajině. Vyjádřil se, že to, co se děje na Ukrajině, je začátkem změny směřování k „multipolárnímu světu“. 

Rusko jednostranně zaútočilo na Ukrajinu koncem února a postupně obsazuje její východní a jižní území. Putin před invazí opakovaně tvrdil, že nic takového se dít nebude. Následný vojenský útok na sousední stát nazval „speciální operací“.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Ruský prezident aktuálně řekl i to, že by všichni měli brát na vědomí, že Rusko ještě nezačalo na Ukrajině nic vážného podnikat. „Zároveň však neodmítáme mírová jednání. Ale ti, kteří je odmítají, by měli vědět, že čím dál to zajde, tím těžší bude se s námi dohodnout,“ řekl Putin.

Domů
Sdílet
Diskuse