Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2022 12:39
Čas čtení 1:04
Adéla Ježková

Trump se pustil do Elona Muska. Prý mu lhal o tom, že ho v roce 2016 volil za prezidenta

Trump se pustil do Elona Muska. Prý mu lhal o tom, že ho v roce 2016 volil za prezidenta
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana
NEWS DONALD TRUMP ELON MUSK SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TESLA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Bývalý americký prezident Donald Trump prohlásil, že mu generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk lhal o svých volebních preferencích.

V květnu na technologické konferenci v Miami se Musk nechal slyšet, že snad nikdy nevolil republikány a že po celý život v drtivé většině volil demokraty. „Skutečnost je taková, že Twitter je v tuto chvíli velmi levicově orientovaný. Sám sebe bych zařadil do středu, ani mezi republikány, ani mezi demokraty. Historicky jsem v drtivé většině volil demokraty,“ řekl.

Taková slova se ale nelíbila bývalému prezidentu USA Trumpovi, který se je jal zesměšnit. „Víte, že Musk onehdy řekl: ,Ach, já jsem nikdy nevolil republikány.‘ Což jsem já nevěděl, protože mi řekl, že mě volil. Je to jen další žvanil,“ řekl Trump podle serveru Insider během sobotního shromáždění v Anchorage na Aljašce.

Trump také řekl, že věděl, že dohoda s Muskem na Twitteru padne. Bylo podle něj jasné, že Musk Twitter za tak „směšnou cenu“ nekoupí a jeho smlouvu se společností označil za prohnilou dohodu.

Doporučeno
Elon Musk odstoupil od smlouvy o převzetí Twitteru za 44 miliard dolarů, budou se s ním soudit Elon Musk odstoupil od smlouvy o převzetí Twitteru za 44 miliard dolarů, budou se s ním soudit 9. července 2022 10:07

V závěru svého projevu bývalý americký prezident vyzval posluchače, aby si raději stáhli jeho vlastní aplikaci Truth Social. Tato sociální síť byla podle The Guardian spuštěna v únoru tohoto roku poté, co byl Trumpovi zakázán přístup na Twitter, kde měl více než 88 milionů sledujících.

Na Truth Social má nyní 3,37 milionu sledujících. Do května byla služba přístupná uživatelům mobilních telefonů iPhone a obyvatelům Spojených států a Kanady. Následně společnost spustila webovou aplikaci, která je přístupná z jakéhokoli internetového prohlížeče, ačkoli geografická omezení stále trvají.

Domů
Sdílet
Diskuse