Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2022 16:12
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Ve Zlíně útočil exotický karakal. Lidé si ho pletli s pumou

Ve Zlíně útočil exotický karakal. Lidé si ho pletli s pumou
Zdroj: Městská policie Zlín
NEWS POLICIE ČR ZLÍNSKÝ KRAJ ZPRÁVY Z DOMOVA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Karakal útočil na slepice ve Zlíně. Majitelé jej naštěstí brzy odchytili.

Obzvlášť bizarní byl pro obyvatele Zlína úterní večer. Exotický karakal, kterého si obyvatelé spletli s pumou, potrhal několika lidem slepice. Majitelé exotické šelmy svého mazlíčka vypátrali ještě před příjezdem strážníků. Nyní jim ale hrozí pokuta. Informuje o tom server iDNES.

Podle mluvčího Městské policie Zlín Pavla Janíka upozornil soused majitelku, že se ve výběhu slepic nachází puma a ptáky zabíjí. Majitelka následně kontaktovala linku 156 a případ oznámila. Útvar kynologické služby Městské policie Zlín podle Janíka následně zjistil, že se nejedná o pumu, ale exotického karakala.

Doporučeno
Lámou se jim nohy, umírají hladem a žízní. Záběry ukazují, jak se v Česku chovají kuřata na maso Lámou se jim nohy, umírají hladem a žízní. Záběry ukazují, jak se v Česku chovají kuřata na maso 25. července 2022 17:00

Ten měl patřit manželům, kteří na zahradě příbuzných podle Janíka připravovali večeři. Šelma pak využila nestřežené chvíle a utekla. Majitelé ji odchytili hned, jakmile slyšeli hluk z výběhu slepic. Stalo se tak, ještě než přijela hlídka městské policie.

Karakal je exotická kočkovitá šelma, která se řadí mezi malé kočky. Přesto se ale jedná o až 22 kilogramů těžkou šelmu, kterou lidé mimo jiné využívali jako lovecké zvíře. U nás je karakal vzácný i jako mazlíček a přirozeně se zde nevyskytuje vůbec. Jeho přirozeným prostředím jsou převážně stepi, savany a polopouště v Africe a Asii.

Doporučeno
Kočky jsou nebezpečný invazivní druh, zní z Polské akademie věd Kočky jsou nebezpečný invazivní druh, zní z Polské akademie věd 28. července 2022 18:55

Majitelé budou nyní muset vysvětlit útěk šelmy před přestupkovou komisí. Podle zákona na ochranu zvířat totiž majitelé musí své zvíře zabezpečit proti útěku. V opačném případě mu hrozí pokuta.

A takto to vypadá, když má někdo šelmu jako mazlíčka.

Anketa:
Líbila by se ti taková kočička doma?
Ňuňu, ano.
Omg, nikdy! Ty zuby!
Ňuňu, ano.
58 %
Omg, nikdy! Ty zuby!
42 %
Domů
Sdílet
Diskuse