Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. srpna 2022 v 6:00
Čas čtení 4:02
Barbora Volfová

Tipy na restaurace v Praze, kde zažiješ gurmánský zážitek i během oběda

GASTRO GASTRONOMIE PRAHA
Uložit Uložené

Kam zajdeme na jídlo? Věčná otázka, ale my bychom na ni pár odpovědí měli. Přinášíme ti tipy, kam zajít na kvalitní polední menu v Praze.

Čeká tě důležitá pracovní schůzka nebo si chceš jen zpříjemnit den skvělým obědem v podniku, ve kterém zažiješ i gastronomický zážitek? Připravili jsme pro tebe tipy na restaurace v Praze, kde mají polední menu vychytané do posledního detailu. Jídlo je zde připravené z kvalitních surovin, vyvážené, skvěle chutná a zároveň je i pastvou pro oči. Perfektní servis zaručí, že se tam budeš chtít vracet.

Praha toho má v obědovém čase hodně co nabídnout, a to i v Michelinem oceňovaných podnicích, kde sice za degustační večeři pro jednoho dáš třeba i 4000 korun, ale za hvězdné polední menu o dvou chodech zaplatíš přibližně 800 korun, a to už je příjemnější nabídka, když vezmeš v potaz, že tě kromě jídla čeká i zážitek.

Doporučeno
Michelinský průvodce: Jaké restaurace v Česku mají slavnou hvězdu a podle čeho se hodnotí Michelinský průvodce: Jaké restaurace v Česku mají slavnou hvězdu a podle čeho se hodnotí 12. dubna 2022 v 11:30

Rozdíl zde poznáš jen v ceně, kvalita jídla se nemění 

Samozřejmě do takových restaurací nelze chodit každý den. Pokud tě zajímá, jak chutná například jídlo od šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise oceněné michelinskou hvězdou či od šéfkuchaře Radka Kašpárka, jenž stojí za podnikem Field, který loni obdržel též jednu hvězdu, využij naše tipy.

V článku ti poradíme, kde se dobře najíš do dvou až tří stovek. Pro lepší představu o ceně a výběru jídel přikládáme ke každému podniku polední menu.

Aby ti neunikl žádný článek ze světa kulinařiny o zajímavých podnicích, jídle a pití, sleduj kategorii GASTRO na našem webu.
Anketa:
Jak často během pracovního týdne obědváš v restauraci?
Skoro vůbec. Vařím si.
Občas zajdu, když je někde něco dobrého.
Pořád, nevařím.
Skoro vůbec. Vařím si.
44 %
Občas zajdu, když je někde něco dobrého.
40 %
Pořád, nevařím.
16 %

Oběd do 200 korun

Sia restaurant

Sia je součástí gastroaliance Together, která stojí za vznikem pražských podniků, jako jsou například belgická brasserie Bruxx či Vinohradský parlament. Tato luxusní asijská restaurace s ikonickým interiérem se nachází v krásných prostorách Šporkovského paláce nedaleko Masarykova nádraží. Večer to tu opravdu žije, vnitřní prostory navozují atmosféru rušných asijských tržišť a signature drinky tečou proudem.

Jejich pekingskou kachnu připravovanou tradičním způsobem s neodolatelně křupavou kůrčičkou, podávanou ve třech chodech, si zde oblíbil snad každý. Obsluha je příjemná, ráda doporučí a vysvětlí ti, co přesně za jídlo konzumuješ. Sia nabízí ale i obědy, které jsou cenově dostupné, tak se na ně pojďme podívat. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sia Restaurant (@sia_restaurant)

Hlavní chody se pohybují okolo 170 korun a můžeš si je vychutnat i na zahrádce. Každý den tě naláká jiná nabídka, která zahrnuje jídlo dne, malou polévku, předkrm či salát a jeden chod připravovaný na wok pánvi. Na poledním menu můžeš najít poklady z asijské, ale i indické kuchyně.

Co musíme určitě vyzdvihnout, je komunikace se zákazníkem skrze sociální sítě, jelikož všechna jídla z denní nabídky najdeš na facebookovém a instagramovém profilu restaurace, takže můžeš vybírat i očima.

Sia restaurant/ polední menu
Zdroj: Sia restaurant/polední menu

Gao Den

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse