Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2022 7:40
Čas čtení 0:49
Adéla Ježková

Nejsledovanější tiktoker Khaby Lame získal italské občanství

Nejsledovanější tiktoker Khaby Lame získal italské občanství
Zdroj: Tiktok/Khaby Lame
NEWS SOCIÁLNÍ SÍTĚ TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Komik senegalského původu získal popularitu díky parodiím na internetové „zlepšováky“. Nyní získal i italské občanství.

Dvaadvacetiletý Khaby Lame žije v Itálii od svého jednoho roku života a říká, že se „vždycky cítil jako Ital“. Občanství obdržel ve středu při slavnostním ceremoniálu ve svém domácím městě Chivasso nedaleko Turína v severním Piemontu, píše The Guardian.

Po složení přísahy „věrnosti republice a dodržování ústavy a zákonů státu“ viditelně dojatý Lame řekl, že je velmi hrdý a cítí velkou odpovědnost za přísahu, kterou právě složil.

Lame začal tvořit obsah na TikToku poté, co přišel na začátku pandemie covidu-19 o práci v továrně. Jeho videa dosud přilákala téměř 150 milionů sledujících.

Začátkem letošního léta pak podle serveru Wanted in Rome předstihl Američanku Charli D'Amelio na pozici největší hvězdy TikToku na světě. Tehdy si Lame stěžoval, že nemá italské občanství, a uvedl, že jako držitel senegalského pasu má ztíženou možnost navštívit Spojené státy, kde kvůli průtahům se získáním víza zmeškal několik akcí. „Není správné, že někdo, kdo žije a vyrůstá s italskou kulturou tolik let a je čistý, nemá právo na občanství. A nemluvím jen za sebe,“ uvedl.

Doporučeno
Khaby Lame je nejsledovanějším tiktokerem na světě. Z trůnu sesadil Charli D'Amelio Khaby Lame je nejsledovanějším tiktokerem na světě. Z trůnu sesadil Charli D'Amelio 23. června 2022 11:17

V Itálii se automaticky neuděluje občanství ani dětem, které se cizincům v zemi narodí – byť v ostatních evropských zemích, včetně Česka, tomu tak je. V současné době mohou děti narozené v Itálii zahraničním rodičům žádat o občanství až od 18 let.

Domů
Sdílet
Diskuse