Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2022 9:51
Čas čtení 0:54
Martin Adam Pavlík

James Cameron: Mladí filmoví fanoušci neměli nikdy možnost vidět v kině Avatara. Mé děti až na plátně ocenily jeho velkolepost

James Cameron: Mladí filmoví fanoušci neměli nikdy možnost vidět v kině Avatara. Mé děti až na plátně ocenily jeho velkolepost
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY AVATAR AVATAR 2 FILM JAMES CAMERON
Uložit Uložené

Fanoušci ve Spojených státech dostanou možnost vidět první díl Avatara znovu v kině. Někteří jej uvidí vůbec poprvé.

Megalomanský blockbuster Avatar z roku 2009 se ve Spojených státech vrátí do kin v pátek 23. září a oscarový režisér James Cameron vybízí lidi, aby této jedinečné příležitosti využili. Narážel zejména na nejmladší generaci, pro kterou je nové uvedení do kin do velké míry určeno. „Mladí filmoví fanoušci neměli nikdy možnost vidět v kině Avatara,“ řekl v rozhovoru pro New York Times.

„I když si myslí, že ten film viděli, ve skutečnosti ho neviděli,“ řekl. Většina z nich totiž dobrodružné akční drama viděla jen na streamovacích službách nebo Blu-rayi. Cameron si teprve nedávno pustil remastrovanou verzi v kině spolu se svými dětmi a podle jeho slov až tehdy naplno docenily velkolepost snímku. Proto doufá, že podobný zážitek bude mít každý, kdo první díl úspěšného trháku uvidí poprvé v kině.


Jak jistě víš, brzy budeme moci v kině vidět pokračování. Druhý díl Avatara s podnázvem The Way of Water přijde do kin již 16. prosince. Původní datum premiéry byl přitom prosinec 2014. Jak Cameron prozradil, chce natočit až pět dílů Avatara, přičemž poslední by měl mít premiéru až v roce 2028.

Kromě herců jako Sam Worthington, Zoe Saldana či Sigourney Weaver, kteří si zahráli i v jedničce, se ve dvojce představí Kate Winslet. Ztvární bojovnici jménem Na'vi Rona. Ve filmu vede kmen Metkayina, který žije na mělčinách obrovských oceánů Pandory. Winslet spojila s Cameronem síly poprvé od legendárního Titanicu (1997).

Anketa:
Viděl/a jsi první díl Avatara v kině?
Ano.
Ne.
Ano.
51 %
Ne.
49 %
Domů
Sdílet
Diskuse