Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. září 2022 6:00
Čas čtení 4:49
Tereza Šnajdrová

Siamská dvojčata Daisy a Violet Hilton: Dívky byly zneužívány a týrány. V pozdějších letech se provdaly, ale zemřely v zapomnění

Siamská dvojčata Daisy a Violet Hilton: Dívky byly zneužívány a týrány. V pozdějších letech se provdaly, ale zemřely v zapomnění
Zdroj: Wikimedia Commons/Progress StudioNew York/volně k použití
HISTORIE NEOBVYKLÍ LIDÉ Z HISTORIE PŘÍBĚHY PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI STRAŠIDELNÉ PŘÍBĚHY
Uložit Uložené

Daisy a Violet Hilton se narodily srostlé v kyčlích a hýždích. Vlastní matka je považovala za „zrůdy“ a prodala je ženě, která dívky týrala a pouze na nich vydělávala. Ke sklonku života se ze siamských dvojčat staly celebrity. Zemřely ale v zapomnění.

V rámci naší série o zajímavých osudech z historie ti přinášíme další příběh. Tentokrát o životě jedněch z nejslavnějších siamských dvojčat, Daisy a Violet Hilton. Dívky se narodily počátkem 20. století ve Velké Británii, srostlé v kyčlích a hýždích. Lékaři jim nedávali šanci na dlouhé přežití, ale Daisy s Violet byly silné a navzdory předpokladům žily dlouhým životem. Byl však plný utrpení i fyzického a psychického zneužívání.

Doporučeno
Fanny Mills měla nohy oteklé do velkých rozměrů. Vydělala si i 100 tisíc korun týdně Fanny Mills měla nohy oteklé do velkých rozměrů. Vydělala si i 100 tisíc korun týdně 27. srpna 2022 6:00

Jejich matka je považovala za „monstra“

Siamská dvojčata Daisy a Violet Hilton se narodila v únoru roku 1908 v britském Brightonu. Byla k sobě srostlá v kyčlích a hýždích a v den jejich narození lékaři prohlásili, že do měsíce zemřou. Medici tenkrát rodině nedoporučovali ani rozdělení dívek, a to i přesto, že měly své vlastní orgány a sdílely pouze krevní oběh. Dnes by takový chirurgický zákrok nebyl složitý, tehdy by se ale jednalo o komplikovanou operaci.
 
Kate Skinner, matka siamských dvojčat, nebyla v době jejich narození vdaná. Děti s vrozenými vadami byly navíc v té době považovány za „monstra“. Skinner měla za to, že jsou dívky trestem za její hříchy, krátce po narození je proto prodala Mary Hilton, která byla v té době její zaměstnavatelkou.
 
Dívky o Mary Hilton často mluvily jako o „tetě“, a ačkoli se zpočátku zdálo, že se o děti bude starat, nestalo se tak. Mary pochopila, že na tělesných predispozicích Daisy a Violet může vydělat peníze a začala je zneužívat jako objekty k vystavování. 

Lidé jim vyhrnovali dětské oblečení, aby si ověřili, že jsou sestry opravdu srostlé

Mary Hilton začala dívky vystavovat nad hospodou Queen's Arms v Brightonu, kde s nimi také bydlela. Prohlédnout si sestry bylo možné už za dva halíře, a protože v té době svět neznal žádná jiná siamská dvojčata, která by přežila porod, Daisy a Violet chtěl vidět každý. Někteří dívkám dokonce vyhrnovali trička či sukénky, aby se přesvědčili, že jsou k sobě sestry opravdu srostlé.
 

Zpět
Sdílet
Diskuse