Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2022 17:00
Čas čtení 2:12
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Přijede berlínské techno v podání Moderat, rapper nothing,nowhere. nebo Badflower

5 nejlepších akcí v Praze: Přijede berlínské techno v podání Moderat, rapper nothing,nowhere. nebo Badflower
Zdroj: Wikimedia Commons/Andreas Lawen, Fotandi/volně k použití
KULTURA KONCERTY KULTURNÍ AKCE POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

Neseď doma a vyraz za kulturou!

Pondělí je tu a s ním i náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vytáhni kamarády na koncert Moderat, kteří do Prahy přivezou nefalšované berlínské techno, nech se unést vlnou melancholie v podání rappera nothing,nowhere. nebo zajdi na české legendy PSH.

Doporučeno
Nejlepší mladý rap posledních týdnů: Totally Nothin vydal album, Yann Roses a Arleta EP a Esposito jede sólo Nejlepší mladý rap posledních týdnů: Totally Nothin vydal album, Yann Roses a Arleta EP a Esposito jede sólo 30. listopadu 2022 18:30

nothing,nowhere., 5. prosince v Lucerna Music Baru

V pondělí v pražském Lucerna Music Baru vystoupí americký rapper a skladatel nothing,nowhere., který tuzemským fanouškům přiveze nejnovější album Trauma Factory. Zpěvák pojal album jako léčbu, pokus vzpamatovat se z minulých traumat a vystavění něčeho, co v budoucnu odolá všem nástrahám. 

Deprese a další psychické problémy rappera provází celým životem. Hudbu začal dělat proto, aby unikl do svého světa, zahnal úzkost a mohl se věnovat sám sobě. Ani to jej však zcela nevyléčilo a šest měsíců po vydání debutové desky Reaper Mulherin odjel do buddhistických klášterů, kde se s panickými atakami, úzkostmi a depresemi naučil pracovat. I o tom je jeho nová deska, kterou můžeš v pondělí slyšet live v Lucerna Music Baru. Koncert začíná v 19:00 hodin a vstupenky koupíš za 440 korun.

Moderat, 9. prosince ve Foru Karlín

Forum Karlín v pátek přivítá legendární berlínské techno trio Moderat. Producent Appart se v roce 2003 potkal s Modeselektor, a protože všichni tři umělci pocházeli z německé undergroundové scény, rozhodli se, že založí nový projekt Moderat. S ním sklízeli úspěch po celém světě, jenže pak skupina oznámila, že je konec. 

Doporučeno
Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli 23. dubna 2024 14:00

Po dlouhé odmlce se Moderat opět dali dohromady, vydali desku MORE D4TA a právě tu přivezou i do Prahy. Těšit se můžeš na minimalistické techno, propracovanou audio-vizuální show a také melancholické vokály. Forum Karlín své brány otevře ve 20:00 hodin a vstupenky jsou již bohužel vyprodané. 

PSH, 10. prosince v Roxy

Fanoušky českého rapu potěší sobotní show v klubu Roxy, kterou bude hostit legendární uskupení PSH. Peneři strýčka Homeboye se dali dohromady v polovině 90. let minulého století a dnes působí ve složení Orion, Vladimir 518 a DJ Mike Trafik.

Jejich debutové album Repertoar spatřilo světlo světa už před 20 lety a od té doby rapové uskupení vydalo další tři desky. Tu poslední s názvem Debut můžeš slyšet už tuto sobotu v Roxy. Klub se návštěvníkům otevře ve 21 hodin a vstupenky koupíš za 450 až 1 290 korun.


Badflower, 11. prosince ve Fuchsu2

V neděli Prahu navštíví americká rocková skupina Badflower, která tuzemským fanouškům přiveze nejnovější desku This Is How The World Ends. Badflower působí na hudební scéně od roku 2013 a svým posluchačům servírují emocemi poháněnou, intenzivní a energickou hudbu, kterou milují lidé po celém světě. 

Badflower se stali jednou z nejposlouchanějších rockových skupin v Los Angeles, sdíleli pódia s velikány, jako jsou Cage the Elephant nebo Ghost, a v Praze je čeká headline show, na kterou jen tak nezapomeneš. Fuchs2 se otevře ve 20:00 hodin a vstupenky stojí 590 korun.

Neviditelná výstava, celý týden na Novoměstské radnici

Po celý týden můžeš na Novoměstské radnici navštívit Neviditelnou výstavu, v rámci které si můžeš vyzkoušet, jak se žije nevidomým. Výstavu jsme v minulosti sami absolvovali a psali jsme o ní v rozsáhlém samostatném článku

Za úplné tmy tě nevidomý průvodce provede několika pokoji, ve kterých si budeš moci vyzkoušet, jak se pohybovat pouze pomocí hmatu, sluchu či čichu. Více ti ale neprozradíme. Pořiď si vstupenky za 280 korun a vyzkoušej si, jak se žije beze zraku. 

Doporučeno
„Nevidíme nic. Vzpomínka na barvy se vytrácí.“ Neviditelná výstava v tobě vyvolá spoustu emocí, které bys jinde nezažil (Reportáž) „Nevidíme nic. Vzpomínka na barvy se vytrácí.“ Neviditelná výstava v tobě vyvolá spoustu emocí, které bys jinde nezažil (Reportáž) 9. listopadu 2021 7:00
Domů
Sdílet
Diskuse