Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2022 10:55
Čas čtení 0:59
Ilona Hobzová

Velma ze Scooby-Doo bude mít svůj vlastní seriál. Kdy ho uvidíš?

Velma ze Scooby-Doo bude mít svůj vlastní seriál. Kdy ho uvidíš?
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY LGBTQ+ LIDÉ NOVÉ SERIÁLY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Seriál o Velmě Dinkley zamíří na obrazovky začátkem nového roku.

Stanice HBO Max v úterý v rámci lednových novinek oznámila, že chystá animovaný seriál pro dospělé o životě Velmy Dinkley, jedné z hlavních postav seriálu Scooby-Doo. Premiéru bude mít 12. ledna 2023.

Seriál odhalí Velminu minulost, detaily nejsou známé

První série bude mít deset dílů, každý týden vyjdou dvě epizody. Tvůrci avizují, že se seriál bude věnovat „nedoceněnému mozku party Scooby-Doo Mystery Inc. a že půjde o vtipný spin-off, který odhalí složitou a barvitou minulost jedné z nejoblíbenějších amerických řešitelek záhad“.


Na scénáři se podílela Mindy Kaling, která také hlavní postavu Velmy namluví. Kaling podle serveru Deadline potvrdila, že postava bude Indka. „S Velmou jsem se ztotožnila, už když jsem vyrůstala. Byla roztomilá, ale ne nijak tradičně sexy, měla pochybný účes. Je mi ctí, že mohu být jejím hlasem,“ řekla herečka a producentka na letošním Comic Conu v New Yorku.

Další hlavní postavy namluví Constance Wu, Sam Richardson a Glenn Howerton. Zatím neznámým postavám propůjčí svůj hlas také Jane Lynch, známá coby trenérka roztleskávaček Sue Sylvester v seriálu Glee, Wanda Sykes, Russell Peters, Melissa Fumero, Stephen Root nebo Gary Cole.

Doporučeno
Šťastné a rovnoprávné. Češi a Češky si přejí pod stromeček manželství pro všechny Šťastné a rovnoprávné. Češi a Češky si přejí pod stromeček manželství pro všechny 20. prosince 2022 10:22

O postavě Velmy se dlouhodobě traduje, že je lesbické orientace. Nedávno to potvrdili také samotní tvůrci. „V mém původním scénáři se Velma otevřeně hlásila k lesbické orientaci. Ale studio to stále měnilo. Výsledek byl nejdřív nejednoznačný, v konečné verzi měla Velma přítele,“ uvedl autor prvních hraných filmů z let 2001 a 2004 James Gunn. Zda se i tomuto aspektu Velmina života bude nový seriál věnovat, není jasné.

Domů
Sdílet
Diskuse