Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah OOCR Vysoké Tatry a Ministerstva dopravy Slovenské republiky.
17. února 2023 14:40
Čas čtení 0:59
Sponzorovaný obsah

Takto dopadnete s Čechem v Tatrách! (Refresher zima 2023 #1)

VIDEO
Uložit Uložené

Mišo Totka pozval do Tater kolegu Vítka.

Jaká by to byla zima, kdybychom se opět nevydali do našich slovenských hor a nezmapovali pro tebe to nejlepší, co v nich můžeš zažít? Určitě jsi už slyšel*a příhody o Češích v Tatrách, ale jak je to opravdu? Abychom to mohli otestovat v praxi, Mišo Totka si přivedl do vlogu kolegu z Česka Vítka. Ve spolupráci s OOCR Vysoké Tatry a finanční podporou Ministerstva dopravy Slovenské republiky jsme pro naši dvojku přichystali tři dny nabitého programu. Vyzkoušeli běžkování, turistiku, wellness, sáňky či lyžování.

Zima ve Vysokých Tatrách

Na horském výletě bys neměl*a zapomínat na pořádnou výbavu. Víš, že až polovina turistů chodí na zimní túru v nesprávném oblečení či obuvi? Odborník ve videu ti poradí, co by ti na horách rozhodně nemělo chybět. Naši moderátoři odešli zdolávat tatranské vrcholy vybavení mačkami, což byla pro našeho českého kolegu novinka. Chvilku mu dokonce trvalo, než zjistil, že je má naopak.

Po dlouhé túře si Mišo a Vítek odběhli do wellnessu v AquaCity Poprad, kde jim saunamistr poradil, jak správně používat saunu, aby byla co nejefektivnější. Podle saunamistra je důležité ochlazování. Tento proces by měl probíhat na vzduchu – neměl*a bys hned skákat do ochlazovacího bazénu, protože můžeš dostat teplotní šok. Vítek je živým příkladem toho, jak věci nedělat, takže si asi dokážeš představit, jak to vypadalo.

Kromě užitečných rad se dozvíš, co vyzkoušet, abys vytěžil*a ze svého tatranského výletu co nejvíce. Více informací o možnostech cestování po Slovensku najdeš i na stránkách Slovensko.cestovat.

OOCR tatry
Zdroj: OOCR VYSOKÉ TATRY A MINISTERSTVO DOPRAVY SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Realizované s finanční podporou Ministerstva dopravy Slovenské republiky.
Domů
Sdílet
Diskuse