Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2023 16:00
Čas čtení 2:06
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert George Ezry nebo Vegan Burger Fest

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert George Ezry nebo Vegan Burger Fest
Zdroj: Flickr/Nick Tiringer/volně k použití
KULTURA ČESKO KONCERTY KULTURNÍ AKCE POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš (ne)tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na koncert britského hitmakera George Ezry, americké punkrockery Zebrahead nebo na show post-punkových Algiers. Ve středu bude výstavní prostor Kunsthalle slavit první narozeniny a o víkendu můžeš zajít na Vegan Burger Fest před Crossem. 

Doporučeno
Ektor je zpět! Vydává album Detektor III, hostují na něm Sergei Barracuda, Pil C nebo Dollar Prync Ektor je zpět! Vydává album Detektor III, hostují na něm Sergei Barracuda, Pil C nebo Dollar Prync 19. února 2023 19:28

Zebrahead, 20. února ve Futurum Music Baru

Když smícháme punk, rock a hip hop, vznikne nám kalifornská kapela Zebrahead. Ta má v Česku pořádnou fanouškovskou základnu, která zcela jistě ocení, že energičtí punkrockeři vystoupí v pondělí večer v pražském Futurum Music Baru.
 
Návštěvníci*návštěvnice se mohou těšit na nadupanou show, oblíbené pecky jako All My Friends Are Nobodies nebo Falling Apart, ale také na nejnovější songy z EP II. Dveře Futurum Music Baru se otevřou v 19:00 hodin a vstupenky koupíš za 490 korun.

George Ezra, 21. února ve Sportovní hale Fortuna

Na své si tento týden přijde také mainstreamovější publikum. Do Prahy totiž přijede britský písničkář George Ezra, který vystoupí v úterý 21. února v holešovické Sportovní hale Fortuna. George Ezra vydal v minulém roce nové album Gold Rush Kid, které také představí svým tuzemským fanouškům*fanynkám.
 
A aby toho nebylo málo, spolu s Georgem Ezrou ve Sportovní hale Fortuna vystoupí britský folkař Passenger, s nímž jsme ti v minulosti přinesli rozhovor. Začátek koncertu je naplánován na 19. hodinu a vstupenky seženeš od 1 158 korun.

Kunsthalle slaví první narozeniny, 22. února v Kunsthalle

Ve středu 22. února tomu bude rok, co se v Praze otevřel nový výstavní prostor Kunsthalle. Od 22. února do 1. března se tedy bude slavit a organizátoři lákají na pěkně nabitý program. Těšit se můžeš na workshopy, komentované prohlídky i DJ set.
 
Pokud tedy nevíš, co by, a rád*a bys někam za kulturou, určitě vyraz do Kunsthalle. Ve středu bude vstupné zdarma a v následujících dnech za 260 korun.

Nová veřejná funkce budovy je zvenčí reprezentována dvěma architektonickými zásahy:- Vstup do Kunsthalle je vybudován na lávce, která vychází z chodníku a vede do zvýšené vstupní haly v úrovni tzv. piano nobile.
Nová veřejná funkce budovy je zvenčí reprezentována dvěma architektonickými zásahy. Vstup do Kunsthalle je vybudován na lávce, která vychází z chodníku a vede do zvýšené vstupní haly v úrovni tzv. piano nobile. Zdroj: Grand Prix Architektů

Algiers, 24. února v Lucerna Music Baru

V pátek 24. února navštíví Prahu americká kapela Algiers, která v loňském létě okouzlila tuzemské publikum na festivale Pop Messe. Nyní ji čeká vlastní headline show, na které zazní písně z alb There Is No Year, The Underside of Power nebo také nové singly 73% a I Can’t Stand It!
 
Lucerna Music Bar se otevře v 18:00 hodin a vstupenky koupíš za 574 korun.

Vegan Burger Days, 25. února v Cross Clubu

O víkendu můžeš vyrazit před Cross Club, kde se budou servírovat veganské burgery. Jedná se o benefiční akci, jejíž výtěžek poputuje lidem prchajícím před válkou na Ukrajině a lidem, kteří jsou na polsko-běloruských hranicích.
 
„Všechny dobrovolné solidární příspěvky za burgery budou po odečtení nákladů předány na pomoc lidem, kteří jsou na útěku před válkou. No Borders Team (NBT) je anarchistická grassroot skupina sdružující jednotlivce z různých kolektivů z Polska a Evropy, kteří se staví proti postupu úřadů na hranicích, jejichž agrese je namířena proti lidem hledajícím útočiště. NBT jako skupina věří, že svoboda pohybu a rozhodování o místě pobytu je základním lidským právem. Proto nesouhlasí s politikou úřadů spočívající v kategorizaci lidí. No Borders Team pomáhá všem na útěku před válkou, jak z Ukrajiny, tak na polsko-běloruských hranicích,“ hlásají pořadatelé.

Výdej burgerů bude od 14:00 do 23:30 hodin.

vegan burger
Zdroj: REFRESHER/Vojtěch Vanda
Anketa:
Na které akci se potkáme? 
Zebrahead
George Ezra
1. narozeniny Kunsthalle
Algiers
Vegan Burger Fest
Zebrahead
6 %
George Ezra
38 %
1. narozeniny Kunsthalle
13 %
Algiers
6 %
Vegan Burger Fest
38 %
Domů
Sdílet
Diskuse