Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorován obsah společnosti Livents.
7. srpna 2023 17:30
Čas čtení 2:19
Sponzorovaný obsah

Tohle jsou nejzajímavější události do konce roku 2023. 100 let Disney se bude slavit i v Česku

Tohle jsou nejzajímavější události do konce roku 2023. 100 let Disney se bude slavit i v Česku
Zdroj: Pexels / Craig Adderley
KULTURA KULTURNÍ AKCE UDÁLOSTI 2023
Uložit Uložené

Letošní rok ještě bude plný zásadních a napínavých momentů.

Rok 2023 je v mnohém speciální a plný významných událostí. Pár z nich už máme za sebou. Zvolili jsme si nového prezidenta České republiky a snad stokrát se dívali na Rihannino fenomenální vystoupení na Super Bowlu. Chorvatsko 1. ledna vstoupilo do schengenského prostoru, což znamená, že se cesty na dovolenou obejdou bez hraničních kontrol. A tak dále. Jsme zhruba v polovině roku a spousta zajímavého nás ještě čeká. Tady je přehled důležitých událostí, které by tě mohly zajímat. 

US Open

Na začátek tu máme něco pro fanoušky sportu, konkrétně tenisu. Od pondělí 28. srpna do neděle 10. září probíhá turnaj nejvyšší kategorie, United States Open Tennis Championships. Každoročně se koná na přelomu srpna a září v newyorském Flushing Meadows. Tradičně se hraje na tvrdém povrchu a ani letošní ročník nebude výjimkou. V minulém roce vyhráli Carlos Alcaraz a Iga Šwiateková. A kdo to bude letos, můžeš sledovat už zanedlouho.

tenis
Zdroj: Pexels / Gonzalo Facello

Řešení klimatické krize

Problémy týkající se stavu klimatu na Zemi jsou stále aktuálním tématem. Během roku se tak uskuteční hned několik důležitých konferencí, které se budou zabývat biodiverzitou, obnovitelnými zdroji a dalšími způsoby, jak zmírnit a zpomalit dopady lidského působení na planetu. K těm největším patří UN Climate Change Conference (UNFCCC COP 28), která se koná od 30. listopadu do 12. prosince ve Spojených arabských emirátech. Navazuje na COP27, jejímž zásadním bodem byla dohoda o zřízení finančního fondu na pomoc rozvojovým zemím postiženým klimatickou krizí.

Velkolepá akce bude probíhat v areálu Dubai Expo City. Organizace se zhostí ti nejlepší profesionálové a eventové agentury, které zajistí hladký průběh i pohodlí pro všechny zúčastněné. K takovým odborníkům patří agentura Livents, která se zabývá pořádáním firemních i veřejných eventů, natáčením reklamních spotů a dalšími marketingovými aktivitami. 

Livents mají v zádech tým odborníků plný produkčních, event manažerů, marketingových specialistů a stratégů, ve které věří velké firmy a silné brandy po celém světě. Mezi nimi například dubajská agentura Flagship Rentals. Specializují se na realizaci akcí od kreativního nápadu až po nejmenší detaily během konání. Jejich služby můžeš samozřejmě využít i tady v Čechách, takže pokud pořádáš  firemní event nebo hledáš marketingovou firmu a chceš, aby vše šlapalo jak má, neváhej je kontaktovat.

konference, publikum, diváci
Zdroj: Unsplash/Product School

Návrat sondy, která zkoumala asteroidy

Jestli jsi fanoušek vesmíru, tak si rozhodně důvod k oslavě najdeš. V roce 2023 by měla na Zemi přistát sonda OSIRIS-REX a přivézt vůbec první vzorek asteroidu. Vědci doufají, že její návrat bude velkým pokrokem ve výzkumu sluneční soustavy a původu života na naší planetě. Na základě analýzy prachu a oblázků by také mohli získat podrobnější informace o pohybech asteroidů kolem Země.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NASA's OSIRIS-REx Mission (@osiris_rex)

100 let Disney

Významného výročí se na podzim dočká Disney. Ačkoliv má společnost narozeniny 16. října, oslavy provází fanoušky celý rok. Začaly speciálním merchem, představením nových atrakcí a tematickým občerstvením v Disneylandech napříč zeměmi.

Pokud letos návštěvu zábavního parku neplánuješ, můžeš slavit i u nás. 16. října se totiž po celém světě konají velkolepé koncerty, které bude provázet hudba z oblíbených filmů v podání živého orchestru. A jeden se uskuteční také v pražské O2 aréně. Zazní tam hity ze Star Wars, Marvelovek i populárních animáků studia Pixar.

disneyland, disney
Zdroj: Unsplash/Park Troopers

 Výroční Sydney Opera House

A na závěr se podíváme do Austrálie. Opera v Sydney je jednou z nejslavnějších budov na světě a součástí světového dědictví UNESCO. K jejímu otevření došlo 20. října 1973 a dodnes láká k návštěvě davy turistů. V rušném centru se během roku koná více než 2000 představení. K příležitosti 50 let od založení se během roku koná hned několik akcí se speciálním programem, které budou oslavovat unikátnost této slavné stavby.

Opera House Sydney
Zdroj: Pexels / Brett Stone
Domů
Sdílet
Diskuse